Славия

Андрей Желязков: На Славия и българския футбол им желая да тръгнат нагоре

Известният български журналист Николай Кръстев представи новата си книга “Жужо, Чаво, гол, гол, гол! Тоталният футбол на Славия (1971-1981)” в Дома на културата “Красно село”. Четивото връща футболната лента близо половин век назад, представяйки Бялата лавина – незабравимият отбор на на най-стария столичен клуб от 70-те години на ХХ век. Един от главните герои в книгата е легендарният футболист на Славия и България – Андрей Желязков, който сподели няколко думи за събитието.

„Аз от началото бях малко незаинтересован и се бях притеснил, че ще пишат книжа за мен. Имам чувството, че са надценили възможностите ми, но Ники Кръстев ме убеди. Мисля, че тази вечер ще бъде една паметна вечер за всички слависти. И за нас, и за славния отбор, който беше.

profittips-the best football tips

Не съм очаквал да има толкова много хора на това събитие. На Славия публиката е по-малко, но по-качествена от другите“, каза Андрей Желязков.

„Не може да се сравняват предишните времена със сегашните. Строят беше различен, тогава комунизъм, а сега – демокрация. Ценя времето отпреди, когато играехме ние. Имаше ред, дисциплина и уважение към всички. Сега свободата я обърнахме на свободия, това ни е демокрацията.

Пътят, по който сме тръгнали, ще стигнем до аматьорските нива, както стигнаха Унгария преди време. Моето предвиждане е, че ще минем оттам. Феновете на Славия трябва да знаят, че аз си ги обичам и така ще е до край. На Славия и българският футбол желая да вървят нагоре, макар че сега това няма да стане толкова бързо“, завърши Жужо.

„Спортал“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker