Славия

Чавдар Цветков: Едно време се събираха фенове на Славия, Левски, ЦСКА и пиеха заедно по една бира

Бившият футболист на Славия Чавдар Цветков бе специален гост от официалното представяне на книгата “Жужо, Чаво, гол, гол, гол! Тоталният футбол на Славия (1971-1981)”. Книгата, написана от журналиста Николай Кръстев, овековечава златното поколение на „белите“, начело с Цветков и Андрей Желязков.

„Малко съм развълнуван, не че на терена беше по-лесно, когато играх. Благодаря на Ники Кръстев за поканата, на Васил Симов, който финансира тази книга. Днес виждам книгата за първи път, ще я прочета. Радвам се да видя моите колеги и приятели тук. Тук всички са ми приятели, защото са от Славия. Поне ще се върнем в спомените, гледам снимки, на които не мога да се позная“, сподели той след събитието.

profittips-the best football tips

„Прекарах 14 години в Славия с това поколение..за съжаление много наши колеги си отидоха, но смятам, че ни гледат отгоре. Всичко е различно, то и футболът е различен. На мен ми е малко тъжно като ходя на Славия и видя колко хора има. Това е моето пожелание към младите, да върнат публиката на Славия. Вижте каква агитка има на корицата на книгата.

За съжаление нещата не вървят на добре. Какво направи държавата за футбола? Направихме ли стадион? Например Албания имат стадион, а видяхте в Сърбия на какъв стадион играхме, на отбор от трета лига.

Не ми се коментират протестите. Едно време се събираха фенове на Левски, ЦСКА, Славия, след това отиваха да пият заедно по една бира, нямаше я тази агресия. Едно обединение трябва да стане. Ако има Конгрес, дано се намерят свестни хора, защото България има добри млади футболисти. Има светлина в тунела, надеждата умира последна“, каза още Цветков.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker