Първа лигаСлавияТОПФутбол

Петричев разкри подробности около ситуацията в Разград

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев коментира пред „Дарик“ каква е обстановката в Разград преди домакинството на „орлите“ срещу Славия. Както стана известно по-рано метеорологичните условия в североизточния град са изключително тежки, което постави под въпрос провеждането на футболната среща.

„Мач със сигурност няма да има. Ситуацията е такава в региона. За 12-13 години нямам спомен да е било такова тежко положение. По последна актуална информация всички пътища бяха затворени. Делегатът не успя да стигне, съдиите също. Колегите от Славия знам, че са настанени добре. Метеорологичната обстановка е доста тежка.

Имам информация, че е обявено бедствено положение. На стадиона мисля, че има 50 сантиметра сняг. Не знам точно как се процедира точно в така ситуация. При всички случаи ще положим максимални усилия да подготвим мача за утре, допускам, че ще бъде малко над човешките възможности, тъй като снегът е в огромно количество.“

profittips-the best football tips

„Понеже слушам различни коментари в тази посока. Да внеса яснота. Ние парното сме го включили още в сряда, но нали не си представяте, че земята е като реотан, който да топи падащите снежинки. Ефектът на отоплението не е толкава силен при тежък сняг. Прости закони на физиката. Според мен за едно денонщие отоплението на терен стопява около 8 см от снежната покривка и това е при положение, че навън температурите не са толкова ниски. Отоплението на един терен не е панацея. Това трябва всички да бъдат наясно. Според мен е съвсем логично да си го представите, че колкото и да се отоплява земята.  Надявам се всички хора да го разбират това нещо. Не ни е за първи път да пускаме отоплението на терена, но винаги с техника и сили сме помагали да се оправи терена. Не можем да разчитаме на външна помощ при положение, че има бедствено положение“, заяви директорът на „орлите“. 

„Надявам се ситуацията да се нормализира до утре. каквото е необходимо като жива сила и техника ще се опитаме да го осигурим. Ситуацията в Разград е доста тежка.“

„Няма проблем да се изиграе мачът утре. Ние летим за Словакия в сряда сутринта има достатъчно време. Можем да го изиграем този мач стига да има условия за това. Днес имахме готовност при по-нормално обстановка мачът да се изиграе. Големият проблем дойде и от бурния вятър. Винаги може да се вземе по-добро решение, но едва ли някой е очаквал чак толкова тежка зима. Винаги трябва да имаме едно наум в тези периоди на годината. Случвало се е януари да е 20 градуса, но сега ноември месец е тежко.“

„Вероятно в момента ръководството на БФС има други проблеми. Не мога да кажа кое е било най-правилното решение. Аз бях на мнение, че мачът ще успее да се изиграе, но има поне 50 см сняг и няма как.“ 

„Ние ще пуснем и официално съобщение всеки момент към нашите фенове. Който си е закупил билет ще може да го използва утре за мача. Утре няма да ни стигнат най-вероятно силите да почистим и трибуните, но ще бъдем благодарни на всеки, който дойде на стадиона. За съжаление понеделник 15:15ч. най-неблагоприятното време за феновете, но… Нека да се постараем да видим утре доколко ще успеем, ще бъде много трудно, но ще направим всичко възможно мачът да се изиграе. Ако няма влошаване на времето, големият проблем е силният вятър, който продължава, но ще направим всичко възможно да се справим“, каза още той. 

profittips-the best football tips

„Имали сме подобен случай и преди пак със Славия, тогава ни предстоеше пътуване за Копенхаген. Не е нещо, с което Лудогорец да не може да се справи. Спортно-техническият щаб се е подготвил при тази промяна на програмата. Да, един ден повече за възстановяване би бил много добре за нас, защото знаете, че мачът със Спартак Търнава е важен за нас, но каквото такова. Ще се справяме според ситуацията, за да може да изиграем мача на ниво“, сподели Петричев. 

Снимка: Startphoto.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker