НационалиТОП

Изненадващ нов кандидат за президент на БФС?

Бившият президент на БФС Валентин Михов беше гост в БНТ, където коментира най-актуалните теми, свързани със ситуацията на българския футбол, сред които и предстоящия конгрес. Той не отрече възможността отново да се кандидатира за поста, който към момента се заема от Борислав Михайлов.

„Последните резултати доказват, че сме на прав път с националния отбор, а днес Борислав Михайлов ще си каже каквото трябва. Не знам дали това е най-важното, защото тази зима някои населени места са без ток. Има хора, които са без хляб. Виждаме накъде отиват цените, виждаме какво става. Виждаме как стадионите в Европа са с отопление и се играе. Защо само в България се отлага? Футболът е виновен и управниците във футбола ли са виновни? Държава се прави с управляващи и можещи хора. За 30 и колко години демокрация едно стадионче не направиха. Онзи ден в Сърбия откриха три стадиона за три-четири дни. 

profittips-the best football tips

Държавата в Сърбия няма право да се меси във футбола, но има правото да създава стратегия и да строи. Една от грешките са многото чужденци у нас, но тя може да се поправи. Това е стратегия на Футболния съюз. Боби Михайлов има доста опит и ще реши днес. Явно се мразим много. Мразим се във футбола и в парламента. Голям смях беше гостуването на Борислав Михайлов в парламента. 

Комисията беше толкова активна… Те не са ходили на стадион, камо ли в зала. Без да направят нищо, отиват и се снимат с нашите големи спортисти. Видяхте ли европейските ни шампионки по шах и как се снимаха с тях? Разбира се, че има слабости в управлението на футбола. 

Подава си оставката Боби Михайлов, е и? Тръгваме напред ли? Искам да видя стратегия и щаб на някой. Да се види какво ще прави в близките 3, 5 и 7 години. Има ли такава заявка? Има ли програма и екип? Аз не съм видял. Имаше еуфория около кандидатурата на Борислав Михайлов преди години с това, което бяха направили в САЩ. 

Екипът на другите кандидати е от бивши национали, които се отказаха от националния отбор. Лигата трябва да си администрира първенството, за да няма виновни. Организацията трябва да е лигата. Там са президентите на клубовете и там се решават нещата. 

Може и аз да се кандидатирам за президент на БФС, защо не? 45 години съм във футбола, все нещо съм научил. Властта и парите не са за всички. Управленци ни трябват на тази държава, за да си направят екип и да управляват. Даваш и изискваш с компетентни и можещи хора. Аз съм си поемал отговорността, когато съм най-невинен.  

profittips-the best football tips

Защо не похвалим някой? Сърбия победи ли ни? Не говоря в защита на Борислав Михайлов, това искам да го подчертая. С тези мачове, които изиграхме и с малко късмет, щяхме да имаме 10-12 точки. Борислав Михайлов да излезе да играе и да пази на вратата ли? Искам да поздравя Илиан Илиев с това, което направиха момчетата. За националния отбор аз съм оптимист. 

Ще помисля дали да се кандидатирам за президент на БФС“, заяви Михов.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker