Анализи и коментариЛевски (София)Локомотив (София)Първа лигаТОПФутбол

СНИМКА И ВИДЕО: Имаше ли дузпа за Локомотив София срещу Левски?

Локомотив София и Левски изиграха вълнуващо столично дерби в квартал „Надежда“. „Сините“ водеха с 2:0 в резултата, четвърт час преди края на редовното време, но допуснаха късно изравняване и може да се каже, че изпуснаха победата, която държаха с две ръце. От друга страна, възпитаниците на Данило Дончич не се отказаха при два гола пасив, продължиха да атакуват съперника и бяха възнаградени за труда си.

Начинът, по който столичните „железничари“ стигнаха до точката обаче предизвика дискусия във футболните среди. В последната минута от добавено време на срещата резервата на „червено-черните“ Стийв Траоре нахлу в наказателното поле на гостите и след съприкносновение с Дарлан, падна на тревата.

Съдията в този двубой Радослав Гидженов, който беше на границата на наказателното поле, но по диагонал от двамата футболисти, почти моментално посочи бялата точка, от която Димитър Митков запази хладнокръвие и изравни резултата.

profittips-the best football tips

TribunaSofia.bg избра стопкадър, на който се вижда ясно, че страничният съдия е в отлична позиция да види какво се случва, тъй като действието се развива точно пред неговия поглед.

Ситуацията обаче остава спорна, тъй като е важно нейното тълкувание – дали Дарлан препъва Траоре или бързоногото крило на Локо София се блъска сам с бразилеца.

Учудващо за повечето привърженици на футбола, които вече свикнаха с модернизирането на играта, този момент бе подминат от съдията на ВАР – Християна Гутева, което би трябвало да означава, че няма основание Гидженов да е допуснал грешка в отсъждането си.

След мача, някак логично, двата лагера бяха на коренно различни мнения, относно тази ключова ситуация. Данило Дончич сподели, че в неговите очи, това е наказателен удар, докато Николай Костов бе огорчен от съдийството и липсата на преразглеждане на видео повторение от главния арбитър.

В интерес на истината, миналата седмица Левски получи спорна дузпа срещу Дунав Русе в мача за Купата на България, която повлия до известна степен на крайния резултат, а вчера спорна дузпа бе отсъдена в ущърб на „сините“.

Вероятно няма как да стигнем до еднозначен отговор на въпроса дали има дузпа или няма. Въпрос на гледна точка, тълкувание и разбиране на понятието – „нарушение“. Може би е добра идея и съдийският екип да дава пресконференция след мача, на която да обяснява открито своите дискусионни отсъждания. Това изглежда като логично и безпристрастно решение на този проблем, който съществува в поне 50% от мачовете в съвремието ни, от което страдат ощетените отбори, а и се отблъскват и ядосват зрителите.

profittips-the best football tips

TribunaSofia.bg публикува видеоклип от най-спорната ситуация от столичното дерби, която реши крайния резултат на мача:

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker