Анализи и коментариФутбол

Каква я свършиха? /брой пети/

Здравейте, и тази седмица обзорът ни е малко по-специален. Ще обхванем двубоите между ЦСКА – Етър, Дунав – Левски и Левски – Локомотив София.

Традиционно започваме от първия изиграл се двубой, а в случая това е 1/16 финала за „Купата на България“ между Дунав и Левски. Гостите поведоха, но бяха бързо попарени от домакините. Последва шумно дискутирана дузпа, която върна преднината на „сините“, а по-късно те довършиха съперника си с трети гол. От щабът на Дунав се надпреварваха да изразяват недоволството си от дузпата, но в крайна сметка двубоят завърши с победа за Левски и отпадането на русенците от турнира.

И тук надмощието беше на страната на Левски. Що се отнася до добрите и стари статистики: 10 удара за Левски и 6 за Дунав, но точните удари бяха съпоставими, а именно 4 за „сините“ и 3 за русенския тим. Пълен паритет и откъм ъглови удари, както и по преки свободни удари – по 6 за всеки от отборите.

profittips-the best football tips

Следващият двубой, на който ще се спрем, е този между ЦСКА и Етър. Този епичен сблъсък продължи 26 часа заради снеговалежите и прекратяването на двубоя след едно изиграно полувреме, довело до доиграването му на следващия ден. Резултатът едва ли изненадва мнозина – с два гола в рамките на 120 секунди ЦСКА изпълни задачата си.

Повечето опасности дойдоха от страна на „армейците“. Не е трудно да се досетим защо – 67% владеене на топката и 26 удара към вратата /истинска канонада/, от които точните са едва шест. Етър се отчетоха с 7 изстрела, но само един беше в рамките на вратата. Нарушенията бяха почти поравно, но с лек превес за гостите от Велико Търново.

Дойде ред и на последния по изиграване двубой на софийските грандове – този между Левски и софийския Локомотив. „Сините“ поведоха с цели два гола, но незнайно как допуснаха изравняване и пропиляха тази иначе комфортна преднина. Някои недоволстват от втория гол на Локомотив, дошъл иронично пак от дузпа, но този път в ущърб на Левски за разлика от дузпата в предходния двубой, други от работещите в клуба, но като цяло май единствено тима на Локомотив е доволен от този двубой.

profittips-the best football tips

Изглеждаше, че няма изразен фаворит на терена макар играчите на Локомотив да са владели топката в 51% от времето, докато тези на Левски – само в 49%. И в този двубоя „сините“ имаха проблем в завършващата фаза – от 9 удара едва 2 попаднаха в очертанията. Съперниците им имаха доста по-дора успеваемост – 5 точни от 12 опита. И двата тима изпълниха по четири ъглови удара, така че и там имаме паритет, както и

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker