СлавияТОПЦСКА-София

Напрежение край тъчлинията! Златомир Загорчич и Нестор Ел Маестро – любопитен треньорски сблъсък с история

Славия домакинства на ЦСКА днес от 17:30 часа първия от двата си мача на стадион „Александър Шаламанов“. „Бели“ и „червени“ ще играят само в рамките на няколко дни и мач за първенството и осминафинал в турнира за Купата на България.

Предпоставките за интересен двубой са налице не само поради добрата форма на отборите напоследък, а и заради сблъсъка между техните треньори край тъчлинията. Там застават двама сръбски наставници, които имат любопитна история, започнала преди повече от пет години през 2018г.. Златомир Загорчич и Нестор Ел Маестро си разделиха по една победа в две оспорвани столични дербита през есента на 2018-а, като в първата от тях влязоха в сериозно словесно пререкание, минути след края на мача. Повод за напрежението, между двамата, бе победният гол на ЦСКА в заключителните секунди, когато скамейката на „червените“ изрази много бурно радостта, което не се прие добре от щаба на Славия.

profittips-the best football tips

„Колегите трябва да имат повече уважение към нас. Не ми хареса начинът, по който се радваха. Нямам думи. Това не е достойно за футболен клуб като ЦСКА. Ние сме хора, колеги… Нека е честита победата на ЦСКА, пожелавам им да вземат титлата, но с тази игра нямат шанс. С тези дълги подавания, това не е ЦСКА. Най-много ме ядоса отношението на някои хора. Просто не мога да говоря повече. Тоя Маестро не е никакъв сърбин. Сърбите (б.р. – сръбските имена) завършват на „ич“, заяви гневният Загорчич непосредствено след двубоя на „Армията“.

„Мачът беше много емоционален. Аз също мога да се оплача от много неща – през първото полувреме играхме само 25 минути футбол. И аз имам от какво да се оплача, но имам голям респект към господин Загорчич, той е по-възрастен от мен. Ако съм го наранил по някакъв начин, се извинявам, и двамата сме от една и съща страна и му желая успех в бъдеще“ пък опита да смекчи тона Ел Маестро.

Извинението му обаче не бе прието: „Този не го познавам. Пратете му много поздрави, да я оставим тази тема“, каза няколко месеца по-късно пред „Тема Спорт“ Заги, а след това взе и сладък реванш – Славия победи ЦСКА с 1:0 на „Васил Левски“, който ще се запомни със спорното съдийство на Волен Чинков. Любопитна е датата на този мач – 2 декември 2018 година.

profittips-the best football tips

Ще има ли напрежение край тъчлинията и на стадион „Александър Шаламанов“, между двамата сръбски специалисти, пет години по-късно? Ще проследми с интерес в мача тази вечер.

„Топспорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker