Славия

Славия със скрит коз за битката срещу ЦСКА

Треньорът на Славия Златомир Загорчич обяви своите избранници, които утре ще спорят с ЦСКА за място на четвъртфиналите от турнира за Купата на България. Столичният сблъсък е на стадион „Александър Шаламанов“ и започва в 17:30 часа.

В групата на „белите“ отново се появява неостаряващият 47-годишен ветеран Георги Петков. Именно срещу ЦСКА бе неговият последен мач като титуляр за Славия, загубен с 0:2, но от тогава изминаха около 8 месеца. Почти сигурно е, че Светослав Вуцов ще започне под рамката в утрешния осминафинал.

profittips-the best football tips

През настоящия сезон Петков се появи в игра за най-стария столичен клуб при визитата на Хебър в Пазарджик, когато в 93-ата минута бе отсъдена дузпа в полза на ‘гробарите“. Тогавашният треньор на Славия – Иван Колев взе нестандартното решение да вкара в игра опитния страж. И планът му проработи – Петков спаси дузпата на Георги Вълчев, но реферът Станислав Тодоров отсъди повторно изпълнение на основание, че вратарят е бил пред голлинията в момента на удара.

При втория си опит играчът на домакините не сбърка и реализира от бялата точка. Въпреки това, Георги Петков остава като подходящ жокер в тези моменти и няма да е чудно да се появи отново в игра, ако утре се стигне до изпълнение на наказателни удари.

Славия и ЦСКА стигнаха до дузпи в полуфиналните мачове от сезон 2021/2022 година. Тогава „бели“ и „червени“ си размениха по една победа с 0:2 като гост, което доведе до удари от бялата точка на стадион „Българска Армия“. Краен победител се оказаха „армейците“ след драматичен обрат, а в герой се превърна Димитър Евтимов. На вратата на Славия бе Светослав Вуцов, който е спасявал дузпа на ЦСКА в мач за първенството, но в онзи сблъсък не успя да отрази нито един удар, което бе ключово за крайния успех на тима от „Борисовата градина“.

profittips-the best football tips

Единственият играч, който отсъства от състава на Славия е Владимир Николов, който е наказан за натрупани жълти картонu. Прави впечатление завръщането на Мартин Сораков, който една от опциите да поведе атаката на „белите“. Младежкият национал се разписа срещу Лудогорец преди една седмица.

TribunaSofia.bg публикува групата на Славия за мача с ЦСКА:
Георги Петков, Светослав Вуцов, Венцислав Керчев, Ертан Томбак, Виктор Генев, Велко Йеленкович, Мартин Георгиев, Сибири Кейта, Денислав Александров, Емил Мартинов, Чунг Нгуен До, Иван Минчев, Емил Стоев, Ерол Дост, Кристиян Стоянов, Галин Иванов, Мартин Сораков, Тони Тасев, Кристиан Добрев, Роберто Райчев.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker