Левски (София)ТОПФутбол

Ботев (Враца) не се оказа проблем за Левски

Отборите на Левски победи Ботев Враца с резултат 1:0 в гостуването си. Единственият гол в срещата дойде от Дарлан, за когото това беше и дебютен гол за тима.

Началните минути на двубоя във Враца не предложиха много интересни моменти, като играта се водеше предимно в центъра на терена, а опасностите пред двете врати липсваха. Постепенно играчите на Николай Костов започнаха да упражняват лек натиск, който доведе до няколко центрирания пред вратата на домакините.

Марин Петков бе изведен отлично отляво и подаде остро в наказателното поле, където Спас Георгиев обаче внимаваше и успя да пресече паса. „Сините”, които играха в резервния си жълт екип, набързо стигнаха до няколко корнера пред Федерико Рубио, но заплаха за стража на домакините не последва.

Първият точен удар в мача дойде едва в 23-тата минута. След добра атака на домакините, топката попадна в Спас Георгиев отляво. Той центрира много добре в наказателното поле, където Даниел Генов се пребори с бранител на Левски и стреля с глава. Пламен Андреев първоначално изби, а след това успя да улови сигурно топката.

profittips-the best football tips

Само минута по-късно, този път след нападение отдясно, Мажуга намери Браян Мендоса в наказателното поле, той стреля по земя, но шутът му бе блокиран от футболист в жълт екип.

ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ – 0:1! Дарлан в 32-рата минута откри резултата. Противно на логиката в мача, Левски успя да открие резултата с първия си точен удар в срещата. След поредица от грешки в отбраната на Ботев Враца, Дарлан успя да отнеме топката и сам да изработи първото си попадение с екипа на Левски. Първоначално бразилецът не съумя да стреля, но след като пое топката и финтира бранител на домакините, се обърна и стреля в далечния ъгъл на вратата, оставяйки безпомощен стража на врачани за 1:0.

Втората част започна с мощен и далечен удар на Браян Мендоса, който обаче не попадна в целта. Левски отговори с хубав изстрел на Уелтън от близо 20 метра, но вратарят на домакините бе на мястото си и успя да спаси.

Марин Петков също имаше възможност да обстрелва противниковата врата, но точно преди да отправи удар, се подхлъзна и той не се получи.

Малко след като изтече един час игра, гостите от София трябваше да извършат принудителна смяна в състава си, след като Рикардиньо получи травма и не успя да продължи двубоя. На негово място в играе се появи младокът Преслав Бачев.

Стартови състави:

Ботев Враца: 34. Рубио, 9. Генов, 10. Георгиев, 14. Мажуга, 18. Барбоса, 20. Христов, 21. Траоре, 23. Мендоса, 28. Кунде, 37. Киконда, 77. Велев

Левски: 1. Андреев, 5. Ван Дер Каап, 50. Димитров, 33. Кордоба, 7. Роналдо, 8. Краев, 20. Чандъров, 37. Дарлан, 88. Петков, 17. Уелтон, 9. Рикардиньо

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker