ФутболЦСКА-София

ЦСКА-София вероятно се разделя и с Гарсес

Маурисио Гарсес най-вероятно няма да продължи да носи екипа на ЦСКА-София през следващата кампания, информира „Тема Спорт“. Вторият голмайстор на „червените“ пропусна вечното дерби с Левски заради разтежение и най-вероятно последният мач за бразилецът е бил с ЦСКА 1948 завършил при резултат 1:1.

Нападателят, който играе за ЦСКА-София като преотстъпен от третодивизионния бразилски отбор Бруске, може да напусне „Българска армия“ следващия сезон. В договора му е включена клауза за откупуване на стойност 650 000 долара, която е в сила до 15 юни. Ръководството на ЦСКА-София обаче не планира да плати тази сума и е в преговори с бразилските си партньори с надеждата да намали тази цифра поне наполовина.

profittips-the best football tips

Досега обаче преговорите не са принесли резултати, тъй като Бруске настоява да получи парите, предвидени в контракта на Гарсес. Ако не се постигне споразумение, двата отбора няма да продължат сътрудничеството, а нападателят ще се върне в бразилския клуб, с който има договор до 2026 година.

Гарсес пристигна на „Армията“ в началото на 2022 година и през този сезон записа общо 40 участия във всички турнири, в които се отчете с 12 попадения – 10 в първенството и по 1 за купата на България и Лигата на конференциите.

„Ние чакаме. По-голямата част от феновете на Бруске знаят, че клубът се нуждае от пари. Би било много важно за нас в този момент да получим тази сума“, коментира пред местните медии директора на Бруске Андре Резини.

„Тема Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker