Анализи и коментариИзвън БългарияФутбол

„Гражданите“ мечтаят за требъл, какъвто Интер вече има

Тази вечер ще се изиграе най-горещия сблъсък за сезона във футболна Европа, а именно финалът на „Шампионската лига“. За отличието през настоящия сезон ще спорят „Манчестър Сити“ и миланския гранд „Интер“. И ако за първите това е възможност за исторически за английски футбол успех, за другите е въпрос на чест да се върнат към славните си дни на европейската футболна сцена. Интересен факт е, че двата тима все още не са се срещали в официален двубой .

„Манчестър Сити“ премина през тазгодишната надпревара, газейки като валяк съперниците си. В 12 срещи от турнира „Сити“ няма нито една загуба. Тимът от град Манчестър победи на два пъти „Севиля“ в груповата фаза, а срещу „ФК Копенхаген“ и „Борусия“ (Дортмунд) записа победа и равен. В елиминационната фаза английският гранд отстрани с 3 или повече гола разлика последователно „РБ Лайпциг“, „Байерн“ (Мюнхен) и мадридският колос „Реал“.

Важно е да се отбележи, че повечето изразителни победи на тима в тазгодишната кампания бяха постигнати в домакински срещи на „Етихад“. Уви, гостуванията им по-често завършваха наравно и отборът инкасира 5 последователни хикса в последните си 5 гостувания. Извън ШЛ „Сити“ има само една загуба от началото на февруари до сега, което означава, че влиза в този сблъсък в повече от прекрасна форма.

„Интер“ от своя страна беше само една идея по-малко убедителен от съперника си. „Нерадзурите“ записаха една загуба в петте си гостувания в ШЛ през този сезон и две общо за кампания. В груповата фаза инкасираха две загуби от „Байерн“, но пък успяха да победят веднъж и да завършат наравно с „Барселона“, а също така спечелиха другите си два двубоя с чешкия „Виктория“ (Пилзен). В елиминационната фаза отстраниха „Порто“ с 1 гол разлика, „Бенфика“ с 2 гола и градският съперник „Милан“ с 3 гола разлика, т.е. се забелязва интересен тренд в общите резултати на тима след груповата фаза. Освен това тимът спечели 11 от последните си 12 мача във всички турнири.

profittips-the best football tips

Друг интересен факт е, че Симоне Индзаги, който е начело на „нерадзурите“, е спечелил 7 от последните си 8 финала като наставник. „Кралят на Купите“, както го наричат тифозите, е загубил само финала на „Копа Италия“ през сезон 2016/2017. Трябва да отбележим обаче, че миланският гранд е неубедителен срещу английски тимове, където има 3 загуби в последните 4 двубоя.

Последният успех на „Интер“ в турнира датира от 2010-та година, когато тимът постигна требъл. Именно това ще се опита да направи и „Манчестър Сити“ тази вечер, имайки вече 2 от трите възможни трофея. Единственият английски тим, който го е постигал към момента, е „Манчестър Юнайтед“ още в ерата на сър Алекс Фъргюсън. Треньорът на гражданите пък ще опита да се изравни по трофеи в ШЛ със Зинедин Зидан.

Предстои да разберем дали „Сити“ ще успее да се изравни с градския съперник или „Интер“ ще надгради с трофей след като зарадва феновете си като отстрани своя кръвен враг „Милан“ на полуфиналите. Едно е сигурно – нас, феновете на футбола, ни очакват вълнуващи минути с този сблъсък между двата най-добри тима в Европа през този сезон, заслужено оспорващи си мястото на върха.

Снимка: sportlive.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker