Анализи и коментариПърва лигаФутбол

Ваня Джаферович: За футболът в България щеше да е по-хубаво някой друг да спечели титлата

Бившият футболист на Берое и Локомотив (София) Ваня Джаферович говори пред „Мач Телеграф“ за титлата през този сезон, бъдещето на ЦСКА и Левски, както и за родния футбол. Любопитно е, че той се изказа в полза на това родните тимове да играят с повече българи макар той самият да е чужденец.

„Лудогорец спечелиха 12-а поредна титла, като според мен това е заслужено, въпреки че ЦСКА имаше голям шанс. Може би за футбола в България щеше да е по-хубаво някой друг отбор да спечели, ЦСКА примерно. Аз съм си фен на ЦСКА и това щеше да е хубаво както за мен, така и за другите привърженици на този отбор, но това е положението”, бяха думите му по повод титлата на Лудогорец.

profittips-the best football tips

Относно бившия си клуб, участвал в бараж за оцеляване, Джаферович каза следното: „Берое успяха да спечелят баража и избегнаха изпадане във Втора лига. Надявам се догодина да са по-силни. Дано успеят да се преборят както с финансовата нестабилност, така и с всички останали проблеми, които имат. За жалост във футбола в България не се случват хубави неща, а играта не е на високо ниво. Да се надяваме в бъдеще нещата да станат по-добре”

„До катарзиса се стигна заради финансовата нестабилност, след като ТЕЦ „Марица” се махна от отбора. Всички знаят, че футболът се прави с пари, но в българския трудно печелиш и реално трябва само да наливаш. Малко са хората, които искат да дадат пари, но да нямат голяма възвръщаемост и може би заради това се получава това нещо”.

Така Джеферович обрисува представата си за бъдещето на родния футбол: „Виждаме много млади и талантливи момчета в различни отбори. И в ЦСКА, и в Левски смятам, че има прекалено много чужденци, но в бъдеще се надявам повече български играчи да се налагат. Това е пътят така, както аз го виждам – да се даде възможност на млади момчета да играят и така по някакъв начин да се спаси българският футбол. С чужденци много трудно ще стане. Лудогорец като отбор е много силен, качествен бизнес модел, но за тимове като ЦСКА и Левски смятам, че пътят е с български футболисти, въпреки че аз съм чужденец и съм играл тук, но за мен, това е пътят”.

Снимка: dsport.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker