Други отбориЛевски (София)Първа лигаФутбол

Левски спечели последният шанс и ще участва в Европа

Отборът на Левски победи тима на Арда (Кърджали) с 2:0 на стадион „Георги Аспарухов“ в баража между четвъртия и седмия в класирането на Първа Лига и взе последният шанс за участие в турнира Лига на конференциите. В герой за „сините“ се превърна бразилецът Уелтън, който отбеляза и двете попадения. Столичани ще бъдат непоставени във втория кръг на Лигата на конференциите, а жребият е след по-малко от две седмици.

Първата опасност в двубоя беше дело на Преслав Боруков. След като беше изведен вляво от Радослав Цонев, бившият футболист на Левски стреля от малък ъгъл, но вратарят на „сините“ спаси удара.

В 9-тата минута Анатоли Господинов се справи с удар на Уелтън от границата на наказателното поле. След това Рикардиньо опита добавка, но вратарят на Арда отново беше на висота. Секунди по-късно отново Уелтън опита да отбележи, но този път Господинов парира удара с една ръка.

В 30-тата минута Арда беше близко до откриване на резултата. Станислав Костов комбинира с Александър Георгиев. Той от своя страна намери Светослав Ковачев, който стреля от воле. Топката попадна право във вратарят на Левски и той отрази удара.

profittips-the best football tips

Първото попадение в двубоя дойде в 36-тата минута. Андриан Краев намери Уелтън с диагонален пас. Бразилецът надигра защитник на Арда и стреля по земя в долния десен ъгъл. Резултат 1:0 в полза на „сините“!

В продължението на първата част Джавад Ел-Джемили надбяга защитата на Арда и шутира, но вратарят Господинов боксира. Топката се върна при Ел-Джемили, който подаде наляво на Рикардиньо, но бразилецът не можа да достигне паса.

В 51-вата минута Светослав Ковачев от Арда получи топката вляво на терена и подаде към намиращият се вдясно от него Александър Георгиев. Крилото стреля към вратата, но безобразно слабо и в аут. Само 7 минути по-късно обаче Уелтън подаде на Рикардиньо. Той от своя страна намери Асен Митков, а халфът на Левски центрира за Уелтън, чийто удар с глава направи резултата 2:0 в полза на домакините.

В 83-ата минута Уелтън изведе Филип Кръстев на добра позиция в наказателното поле, но изстрелът на българския национал беше спасен от стража на Арда.

Снимка: startphoto.bg

Левски: 1. Пламен Андреев, 2. Жереми Петрис, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Цунами, 8. Андриан Краев, 9. Рикардиньо, 11. Джавад Ел Джемили, 17. Уелтън, 27. Асен Митков, 30. Филип Кръстев, 50. Кристиан Димитров

Арда: 1. Анатолий Господинов, 2. Джуниет Али, 3. Умар Сако, 7. Абубакар Тунгара, 8. Милен Желев, 9. Преслав Боруков, 10. Светослав Ковачев, 11. Александър Георгиев, 21. Радослав Цонев, 24. Алекс Петков, 99. Станислав Иванов

Стадион: „Георги Аспарухов“, Съдия: Радослав Гидженов.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker