ТОПФутболЦСКА-София

ВИДЕО: ЦСКА завърши успешно лагера в Турция, „армейците“ с куп пропуски, Матай се отличи със страхотна асистенция

ЦСКА-София победи чешкия Бохемианс Прага с 2:1 в последната си контрола на турска земя. Мачът е с начален час 14:00 и имате възможност да го проследите на живо с TribunaSofia.bg.

„Армейците“ спечелиха заслужено, предвид създадените положения, но пропуснаха доста отлични ситуации да реализират повече голове.

Дюкенз Назон откри резултата в 10-ата минута на проверката след асистенция на колегата му в нападение Матиас Фаетон. В началото на втората част Фаетон покачи на 2:0 след разкошен пас на завърналия се Юрген Матай. Бохемианс взе инициативата в последния четвърт час и успя да намали пасива с попадението на Козак.

Нестор Ел Маестро прави седем рокади в сравнение с последния мач срещу Тренчин. Дюкенз Назон повежда атаката на отбора, а в сърцето на отбраната започва Юрген Матай, който за пръв път ще си партнира с Браян Кордоба.

Единствените четирима, които запазват титулярното си място са Тибо Вион, Тобиас Хайнц, Джонатан Линдсет и Матиас Фаетон.

Може би най-горещата тема е около завърналия се Фернандо Каранга, който има реален шанс да запише повторен дебют още днес. По последна информация стана ясно, че бразилският голмайстор ще пропусне контролата с Бохемианс.

profittips-the best football tips

С първата си добра възможност ЦСКА откри резултата. Това се случи в 10-ата минута, когато Матиас Фаетон изведе Дюкенз Назон сам срещу вратаря на Бохемианс. „Деветката“ на „армейците“ преодоля хладнокръвно стража и се разписа за 1:0. Второ попадение за Назон през зимната подготовка на „червените“.

Секунди по-късно голмайсторът отново излезе очи в очи с Райхел, но този път вратарят на чешкия тим спря устрема на състезателя в червен екип.

В средата на първата част Емануел Шакич получи травма, която го извади принудително от игра. На негово място се появи новият норвежец Улаус Скаршем.

В 38-ата минута Матай намери Турицов, който центрира отдясно за Назон, но нападателят пропусна да отбележи от чиста позиция. Това бе последната интересна възможност за първата част и ЦСКА-София се оттегли с минимален аванс на полувремето.

Нестор Ел Маестро предпочете да не прави промени в състава си и „червените“ започнаха вторите четиридесет и пет минути в състава, с който завършиха преди почиввката.

Полувремето започна по идентичен начин – ЦСКА вкара втори гол! Матай прехвърли цялата отбрана на чехите и с невероятен пас намери Фаетон на левия фланг. Националът на Гваделупа се надигра с противников бранител, нахлу в наказателното поле и стреля силно с левия крак, не оставяйки шанс на вратаря.

Миг по-късно, Назон се освободи от защитник на Бохемианс и се опита да прехвърли технично стража на съперника, но не уцели рамката на вратата.

В 57-ата минута футболистите на ЦСКА пропуснаха нови две отлични възможности. Първо Линдсет изскочи сам срещу вратаря, но ударът му беше спасен, а веднага след това Хайнц стреля опасно, но на милиметри от целта.

Капитанът на столичани Юрген Матай бе сменен в 60-ата минута от Енес Махмутович. Густаво Бусато също се появи на мястото на Димитър Евтимов.

profittips-the best football tips

В 68-ата минута Тибо Вион допусна кошмарна грешка в отбрана, след като не успя да изрита топката напред. Той я подари на противников нападател и създаде 100% голова възможност за Бохемианс, но Густаво Бусато се намеси блестящо и поправи тази груба неточност.

Последваха силни минути за чешкия тим, който пропусна нова възможност да намали изоставането си.

Логичното се случи и Бохемианс намали резултата в контролата. Това се случи в 82-ата минута, когато Козак технично преодоля Бусато, след като получи подаване в наказателното поле.

В 86-ата минута Улаус Скаршем бе намерен от появилия се Шопов. Норвежецът овладя на гърди и моментално стреля от въздуха, но стражът на чешкия тим спаси. „Армейците“ достигнаха до още един страхотен шанс в последната минута. Данило Асприля се откъсна от отбраната и беше абсолютно сам срещу чешкия вратар, но липса на концентрация му попречеи да установи контрол над топката и той я подари на съперника.

Така ЦСКА-София постигна втора поредна победа и завършва успешно лагера в Турция.

В утрешния ден „червените“ се прибират в София с редовен полет от Анталия, който се очаква да кацне в следобедните часове. На 10 февруари предстои още една проверка за тима. На клубната база в Панчарево е организиран спаринг със столичния Септември.

profittips-the best football tips

Стартов състав на ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 19. Иван Турицов, 2. Юрген Матей (К), 13. Браян Кордоба, 15. Тибо Вион, 26. Марселино Кареасо, 14. Тобиас Хайнц, 17. Емануел Шакич, 10. Джонатан Линдсет, 11. Матиас Фаетон, 9. Дюкенс Назон

Бохемианс: 12. Райхел, 6. Беран, 7. Хубс, 10. Матушек, 14. Кадлец, 17. Хала, 19. Коварик, 22. Вондра, 28. Хулка, 33. Прекоп, 34. Крапка

Старши треньор: Ярослав Весели

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker