Анализи и коментариФутбол

Каква я свършиха? /брой тринадесети/

Здравейте, уважаеми читатели! Знаем, че вчера беше тежък ден за феновете на ЦСКА и Левски, но нека се върнем към това, което правим всеки кръг: пълен анализ на това каква я свършиха двата гранда този път.

ЦСКА имаше доста неприятен за отбора двубой. Тимът загуби инициативата в рамките на 30 минути от двубоя /между 20-та и 25-та минута, между 34-та и 42-ра минута, а през втората част от 60-тата до 68-мата и в по-голямата част от последните 10 минути на редовното време/, но те се оказаха фатални. Двата гола за Локомотив паднаха именно в тези интервали и макар Асприля да блесна с попадението си в 73-тата минута, ЦСКА просто не успя да си тръгне дори с точка.

profittips-the best football tips

Проблемът на „армейците“ в този мач беше разделен на две части – завършващата фаза и защитата. В завършваща фаза тимът успя да оцели вратата 4 от 12 пъти, но това му осигури твърде ниска успеваемост при ударите. Съперникът на столичани имаше 7 точни при същата бройка удари. Както се досещате, другият проблем идва от защитата на тима. Тази на Локомотив успя да блокира повече опасности /4 блокирани удара/ от защитата на ЦСКА /2 блокирани удара/. Добавяме и факта, че тимът остави съперника си да нанесе същата бройка удари, каквато нанесоха и самите „армейци“ и давайки достатъчно възможности за гол на Локомотив.

Левски записа най-голямата си загуба от Лудогорец. Но още по-шокиращото в този двубой е, че „сините“ доминираха през повечето време. За сметка на това при почти всяко поемане на контрола от Лудогорец падаше гол /по този показател Левски си спести три попадения към получените пет/. Вратарят на тима беше длъжник в този двубой и носи огромна вина за случилото се.

Статистиката показва, че двата тима имат почти еднакъв брой удари – 14 срещу 12. Успеваемостта им е идентична – 50% от ударите са попаднали в очертанията на вратата, т.е. са били реална опасност за вратарите. И макар Левски да е контролирал топката в 63% от времето, това не можа да му помогне да избегне случилото се. Трябва да отбележим, че в двубоя имаше точно две засади – по една за двата тима.

profittips-the best football tips

Предстои да видим как двата тим ще се отърсят от загубите си и по какъв начин ще влязат във Вечното дерби, което ще се проведе тази неделя. До нови срещи с нашата рубрика!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker