Първа лигаФутбол

Първа лига с нов формат от 2026-та година

Промяната на форматите няма да подмине и родната Първа лига, съобщава „Тема Спорт“. Елитната ни дивизия ще претърпи промени, но това ще стане след още два сезона.

Планира се броят на отборите да бъде намален на 14 или на 12. Предстоящите промени във Втора лига, които ще влязат в сила от идния сезон, са нещо като експеримент, който да подготви футболната общественост за бъдещата промяна на елитната ни лига.

profittips-the best football tips

Въпреки това може още през следващата кампания да има промяна в така наречените плейофи, които пораждат много дискусии в настоящия си вид. Не е изключено да се въведе редуциране на точките от редовния сезон преди началото на плейофите.

Никоя от споменаваните бройки не е нова. За последно през сезон 2021/2022 елита ни се състоеше от 14 участника, а през 2014/2015 елитните ни тимове бяха 12. Любопитното е, че сезон по-късно форматът беше с едва 10 отбора. Тези промени са част от търсенето на идентичност от страна на родния футбол и по-конкретно топ дивизията на България.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker