Други отбориПърва лигаФутбол

ГЛЕДАЙ: Любослав Пенев със сълзи на очите! Емоционален Пазарджик празнува оцеляването на Хебър в Първа лига

Старши треньорът на Хебър Пазарджик Любослав Пенев бе емоционален и говори със сълзи на очите след победата с 3:1 срещу Етър в последния кръг на Първа лига. Трите точки са достатъчни на неговия отбор да запази мястото сред най-добрите в България и дори да избегне бараж, което се случва за втора поредна година. Преди интервюто на Пенев футболистите на Хебър отпразнуваха с него победата в съботната вечер, обливайки своя наставник с вода.

„Срещата ми се стори много добра. Хебър е един подготвен отбор. Това не е случайност. Резултатът не е случайност. Ние работим една година вече с тези момчета. Имаме характер и стил. 90 минути играем, без да спираме. Показахме го още веднъж днес, но минава през сериозен труд през всичките тези седмици и месеци“, заяви предводителят на пазарджиклии.

„На преден план излиза трудът на тези момчета през тази цяла една година. Не е случайно миналогодишното оставане в Първа лига, не е случайно и тазгодишното оставане. Още веднъж искам да кажа, че от миналото лято до днес единствената подкрепа, която имаше отбора, това са феновете. Миналото лято започнахме една селекция и към Нова година отборът беше доста добър. Но бившият кмет и настоящият са основните отговорници за състоянието на клуба. Благодарение на момчетата. феновете, треньорите и администрацията, които не ни изоставиха и това е резултатът. Трябва да има подкрепа! Ако всеки се бие в гърдите и казва: „Аз съм от Хебър!“, нека покаже. Не само ние и феновете.

Да видим тези страничните, които гонят политически изяви. Миналата година бившият кмет не си вдига телефона, не отговаря на съобщения. Защо тогава трябва да продължим тази история, която написахме. Кажи „не искам, искам да потопим проекта. Новият кмет изпраща грамоти…В едно спортно меню няма хранителен продукт с името „грамота“. Спортни резултати не се постигат с грамоти. Надявам се да съм ясен. Футболистите, които си тръгнаха – по тяхна вина. Няма финансова стабилност и по тази причина не дойдоха и други футболисти, за да стане отборът още по-силен. Това са факти. Аз не си измислям. Бившият кмет пое ангажимент миналото лято, излъга ни. Новият кмет дойде и направи обещания пред отбора, излъга ни отново. Общият сбор от резултата на двамата е нула. Трябва да се замислим сериозно какво правим и къде отиваме. Искаме ли да има футбол в Пазарджик или не? Това е самата истина! Заслугата е на момчетата, браво“, сподели Любослав Пенев през сълзи.  

„Винаги съм оптимист и вярвам до последно и не се отказвам. Показвам го с работата. Пресен пример е днешният мач. Така искам да тренирам отборите, да ги обучавам и да са готови за битка на терена, но бяхме оставени сами, което не е окей“.

„Не зависи от мен бъдещето на Хебър. Има двама основни виновници – това са бившият и настоящият кмет. Бившият не отговаря на обаждания и съобщения. Настоящият изпраща грамоти, но вкъщи не се яде грамота. Резултати така не се постигат. Не дойдоха хора, за да станем по-силен отбор.

Имахме възможност да сме в осмицата, в шестицата. Бяхме ощетени от съдийските решения. Над 10, 12, 14 точки ги загубихме от съдиите. Да, на първо място има наши грешки,, но има и други фактори, които влияят на представянето ни. Всеки трябва да се замисли, който казва „Ние сме от Хебър“. Къде сте вие от Хебър? Бившият кмет пое ангажимент, а ни излъга. Настоящият кмет прави обещания и също ни излъга. Сборът на резултата на двамата е нула. Трябва да се замислим сериозно дали искаме да има футбол в Пазарджик, или не. Аз съм професионалист. Искам това нещо да се развива“, разказа Любо Пенев.  

„Една година се учим. Напредваме. Ние сме може би най-младият отбор в първа лига. Нямаме 24 години средна възраст. Редуваме опитни и млади, за да имаме обигран отбор. Аз съм оптимист за бъдещето на клуба. Не зависи само от отбора, ами от треньора и администрацията. Това не е случайна победа. Много пъти се случваше през сезона“.

„Закриха волейбола, сега искат и футбола. Колко нерви да хабя повече? Резултатът е налице. Не е само мой резултат. Това е работа на колектива. Само феновете ни подкрепяха всеки мач“, каза още треньорът на Хебър Любослав Пенев.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker