Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Станислав Генчев: Не сме готови на 100% за първенството! Доволен съм, че противникът бе агресивен

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев остана доволен от последната контрола на „сините“ с Макаби (Нетаня). Срещата завърши 2:2, а неговият отбор стигна до равенството от губеща позиция – 0:2.

„Ако изключим двете грешки, които допуснахме в защита, много елементарни голове допуснахме в нашата врата. Това не ми хареса. В предните мачове го нямаше това нещо. В атака създадохме много голови положения, вкарахме два гола, но и там има доста неща, които можем да желаем и можем да подобрим със сигурност. Казах, че още не сме на 100% готови, но доволен съм първо от проверката, защото противникът ни игра изключително агресивно, по-дефанзивен стил, нещо което ни очаква в българското първенство“, заяви Генчев.

profittips-the best football tips

„Искам от тях да спазват тактическата дисциплина. Показах им грешките, които допуснахме през първото полувреме и какво трябва да променим най-вече в атака, защото и първото полувреме играхме изцяло около наказателното поле и противниковата половина, но не успяхме да намерим чиста голова ситуация“.

„В Левски няма титуляри и резерви. Джавад беше контузен по време на подготовката, пропусна приятелската среща със Септември, след това игра само 30 минути с Черно море, защото не беше напълно възстановен. Когато един футболист тренира сериозно, това нещо се пренася и в мача и искам всички футболисти да се отнасят по този начин“, коментира предводителят на Левски.

„Назад е с подготовката Мустафа Сангаре. Той е тренирал само една седмица с отбора. Искахме само да усети атмосферата, как се играе на „Герена““.

„Първо, Икена е много добре подготвен физически. На него му трябва повече игрова практика. През тази седмица не беше с нас, трябваше да пътува за виза и се върна едва вчера. За Джавад няма оферта. Той е важен играч за нас“, сподели Генчев.

„Търсим централен защитник. Имаме нужда от по-голяма конкуренция там. Може би с един централен защитник ще приключим селекцията“, разкри треньорът на Левски.

„Всичко е възможно. Хубаво е, когато един треньор има вариативност и добри играчи“, допълни Генчев на въпрос дали Сангаре и Колев могат да бъдат заедно на терена.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker