Първа лигаТОПФутболЦСКА-София

Първа победа за ЦСКА на Стипич в първенството, „червен“ талант с дебютно попадение в мъжкия футбол

ЦСКА София победи с 3:1 Хебър Пазарджик в мач от 2-рия кръг на Първа Лига, предаде репортер на TribunaSofia.bg. Успехът е първи за отбора на Томислав Стипич в първенството след загубата от Лудогорец в откриващия кръг.

През първата част „червените“ достигнаха до преднина от два гола. Попаденията отбелязаха Станислав Шопов (19) и Марселино Кареасо (44). Георги Чорбаджийски покачи резултата на 3:0 в 80-ата минута, а две минути по-късно Набил Макни намали изоставането на Хебър, с което оформи и крайния резултат.

Мачът се изигра пред празни трибуни, тъй като „червените“ изтърпяват наказание, наложено от Дисциплинарната комисия в края на миналия сезон.

След само 4 минути игра „гробарите“ имаха претенции за дузпа за нарушение на Сейни Санянг срещу Атанас Кабов в наказателното поле на „червените“. Арбитърът Иво Андреев прецени да не отсъди 11-метров наказателен удар и играта продължи.

В 7-ата минута Тибо Вион отправи коварен удар от далечна дистанция, при който Петър Дебърлиев се намеси и изпрати топката в корнер.

Гол за ЦСКА! В 19-ата минута Станислав Шопов откри резултата в полза на „червените“. Младежкият национал засече центриране на капитана Джонатан Линдсет и с рикошет в крака на Олексий Збун топката се озова в мрежата на Хебър. Голът бе преразгледан за засада на норвежеца, но впоследствие бе признат и домакините поведоха.

profittips-the best football tips

В 24-ата минута Хайнц отправи хубав удар от фаул, но Дебърлиев се отчете с качествено спасяване. Малко по-късно, отново топката се отби в напречната греда след коварно центриране на норвежеца. Впоследствие Хайнц бе изведен очи в очи със стража на Хебър, но завършващият му удар не бе достатъчно добър и попадна в ръцете на Дебърлиев.

Хебър отговори с опасен удар на Атанас Кабов, който премина малко над вратата на Иван Дюлгеров.

ГОЛ ЗА ЦСКА! Минута преди края на полувремето Марселино Кареасо вкара втори гол във вратата на Хебър. Колумбийският халф овладя топката на границата на наказателното поле и с прецизен удар матира Дебърлиев – 2:0.

В продължението на първото полувреме „армейците“ имаха отлична възможност да отбележат трето попадение. Дебърлигев спаси ударите на Улаус Скаршем и Георги Чорбаджийски. При добавката Сейни Санянг стреля, но играч на Хебър отклони топката пред голлинията.

Втората част започна в спокойно темпо и без опасни ситуации пред двете врати. В 58-ата минута Георги Чорбаджийски опита да изненада Дебърлиев с коварен удар, с който вратарят не успя да се справи по най-добрия начин и топката излезе в корнер.

Двайсет минути преди края на редовното време „армейците“ изградиха добра атака, която завърши с удар на появилия се в игра Иван Тасев, но но топката прелетя над вратата.

В 75-ата минута Лумбард Делово изведе Георги Чорбаджийски с прекрасен пас, който прехвърли цялата отбрана на Хебър. Младият футболист на ЦСКА преодоля Дебърлиев и стреля, но Мартин Михайлов бе достатъчно бърз, за да се намеси решаващо и успя да блокира, предотвратявайки трети гол във вратата на пазарджиклии.

ГОЛ ЗА ЦСКА! Пет минути по-късно, Чорбаджийски все пак успя да отбележи първия си гол с екипа на ЦСКА. Той получи пас от Кареасо и с техничен удар в далечния ъгъл успя да преодолее Дебърлиев – 3:0.

ГОЛ ЗА ХЕБЪР! Само две минути по-късно, „гробарите“ вкараха почетно попадение, дело на Набил Макни. Кабов изпълни бързо тъч, с което изведе отляво Кристиян Андонов. Той намери в наказателното поле Макни, който майсторски финтира Християн Петров и насочи топката в горния десен ъгъл на Дюлгеров – 3:1.

В 88-ата минута Скаршем вкара четвърти гол, който не бе признат заради засада.

В първата минута от добавеното време Милен Гамаков нанесе удар от воле след разбъркване в наказателното поле на ЦСКА, но Християн Петров блокира и топката излезе в първи корнер за тима от Пазарджик. 

В третата минута от продължението Иван Тасев проби отляво в наказателното поле на Хебър и нанесе удар от малък ъгъл, с който Петър Дебърлиев спаси. Това бе последната интересна ситуация в мача и ЦСКА победи Хебър с 3:1.

Стартови състави на двата отбора:

ЦСКА: 25. Иван Дюлгеро, 15. Тибо Вион, 4. Християн Петров, 5. Лумбард Делова, 3. Сейни Санянг, 26. Марселино Кареасо, 10. Джонатан Линдсет – К, 8. Станислав Шопов, 14. Тобиас Хайнц, 16. Георги Чорбаджийски, 7. Улаус Скаршем

Резерви: 12. Марин Орлинов, 2. Лъчезар Иванов, 13. Браян Кордоба, 19. Иван Турицов, 24. Юлиан Илиев, 30. Петко Панайотов, 91. Йоан Борносузов, 11. Матиас Фаетон, 29. Иван Тасев,

Треньор: Томислав Стипич

profittips-the best football tips

Хебър: 1 Петър Дебърлиев – К, 7. Олексий Збун, 18. Радослав Терзиев, 55. Мартин Михайлов, 15. Уилям Фонкеу, 21. Божидар Пенчев, 70. Набил Макни, 98. Георги Търтов, 10. Атанас Кабов, 77. Октай Хамдиев, 19. Георги Стайков

Резерви:

Треньор: Веселин Великов

Стадион: „Васил Левски“, София

Главен съдия: Иво Андреев

ВАР: Георги Давидов

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker