Първа лигаТОПФутболЦСКА 1948

Щастливият Валентин Илиев: Не съм губил вяра! Всеки един остави сърцето си на терена

Треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев коментира отстраняването на Будучност във втория предварителен кръг от Лигата на конференциите. В Черна гора воденият от него отбор се класира за следващата фаза след 120 минути футбол с общ резултат 2:1, благодарение на гола на Евгений Сердюк в 101-ата минута.

“Емоциите със сигурност са позитивни. Заслугата е най-вече на футболистите и на всички ние, които се опитахме да им предоставим възможно най-добрата подготовка. Всички бяхме едно цяло и на ниво. Това си говорехме и преди двубоя, че днес няма да бъде на първо място красотата във футбола, а по-скоро ще победи желанието и характерът за победа”, заяви Валентин Илиев.

“Колективът. Всеки един от тях остави сърцето си на терена, както ние обичаме да казваме в България. Изправихме се срещу точно такъв отбор, Имах възможност да им наблюдавам контролните срещи в Словения и първото ми впечатление за Будучност беше, че имат страхотен дух и са като едно семейство целият отбор.

Днес видяхте, че когато вкараха гол, всички навлязоха на терена. Знаех, че ще срещнем много сериозен отбор. Мисля, че ние показахме по-голямо желание и характер днес. Мисля, че физическата ни подготовка беше ключов фактор, особено в продълженията”, допълни той.

profittips-the best football tips

“Със сигурност не съм загубил вяра, защото аз не мога и не трбява да губя вяра. Винаги съм се уповавал в моя живот на Господ. Когато даваш всичко от себе си, рано или късно, трудът ще бъде възнаграден. Слава на Бога, той знае най-добре в най-точния момент кога и какво ни трябва. Затова не съм губил вяра. Да, чувството беше неприятно в 65-ата минута, но тогава веднага започнах да говоря с момчетата от тъчлинията. Просто исках и те да повярват, и те го направиха”, коментира предводителят на българския отбор.

„Ще изляза малко от футболната тематика, защото чувам думата суеверие. Ако някой не знае какво е суеверие, това означава безверие. Човек, който не вярва. Далеч съм от тази дума, ще продължа и в бъдеще да се уповавам на Господ.

Както сме се подготовили за този мач, така ще направим и за всеки следващ съперник, независимо дали е в Европа или в България. Не сме в позицията да разделяме мачовете и да подценяваме който и да било противник. Трябва да сме готови на 100% и да даваме всичко от себе си. Когато колективът работи и функционира заедно, нещата се получават“, отговори Илиев за предстоящите мачове с кипърския Пафос.

„Попринцип съм „за“ да играем мачове, обаче не мисля, че съставът ни има такава голяма широчина, така че всичко е възможно. Преди да видя играчите ми в какво състояние са, не искам да давам отговор, може би утре ще има яснота. Дори в днешния мач имахме двама-трима, които излязоха с проблеми, просто никой не знаеше за тях“, каза още треньорът на ЦСКА 1948 по актуалната тема за отлагането на мачове в първенството от страна на евроучастниците.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker