Извън БългарияФутболЦСКА 1948

Изненадващо, но факт: 17 години без победа за българските отбори над кипърци

Отборът на ЦСКА 1948 посреща кипърския Пафос тази вечер на Националния стадион „Васил Левски“ в столицата. Двубоят е от третия кръг на третия по сила европейски клубен турнир – Лигата на конференциите.

Ако погледнем към статистиката, не е лесна задача да победиш кипърски клуб. За последно роден отбор надделя противник от Острова на Афродита през 2007 година. Тогава ЦСКА извоюва драматичен успех над Омония Никозия с 2:1 след късен гол на Георги Чиликов.

Впоследствие с тимове от Кипър играха Лудогорец, Левски и Ботев Пловдив, но нито един от българските евробойци не успя да преоодолее противника си, като дори не записа победа.„Орлите“ направиха две равенства с АЕК Ларнака – 1:1 и 0:0. Двата отбора попаднаха в една група на Лига Европа през сезон 2018/2019.

profittips-the best football tips

Година по-късно, АЕК се превърна в един от еврокошмарите на Левски – 3:0 в Кипър и 0:4 на стадион „Георги Аспарухов“. Преди 2 години Ботев Пловдив се изправи срещу гранда АПОЕЛ Никозия, но и „канарчетата“ останаха разочаровани. Първият двубой на „Васил Левски“ завърши 0:0, а реваншът в Кипър беше спечелен с 2:0 от домакините.

Ако се спрем и на статистиката в заключението, преди първия мач на ЦСКА 1948 – Пафос, кипърският тим е сочен за фаворит да продължи напред. Дали обаче негативната тенденция на родните клубове ще продължи, предстои да разберем днес и в реванша, следващия четвъртък.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker