Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Лудогорец сложи край на полета на Левски и Станислав Генчев

Лудогорец победи Левски с резултат 1:0 в дербито на кръга. Единственият и решаващ гол в срещата отбеляза Кайо Видал в 85-тата минута, а съдията Георги Кабаков успя да се замеси и в дискусионна ситуация около дузпа, която той първо даде, но после отмени.

В петата минута Руан Секо успя да пробие отляво в половината на Левски, напредна на скорост и намери с подаване Кайо Видал на дъгата пред наказателното поле. Последва опасен силен изстрел на бразилеца по тревата, който премина много близо до дясната греда на Пламен Андреев в аут. Четири минути по-късно Аслак Фон Витри реши да пробва мерника си от дистанция, като отправи много силен изстрел пред наказателното поле, но Андреев внимаваше и изби. В 14-тата минута Лудогорец получиха тежък удар – титулярният вратар Серджио Падт беше заменен от Хендрик Бонман.

В 26-тата минута Джавад Ел Джемили стреля от добра позиция пред дъгата на наказателното поле, но на безопасно разстояние над вратата на Хендрик Бонман в аут. В 35-тата минута Рик Джонатан финтира добре Майкон по десния фланг и центрира в наказателното поле, където Ивайло Чочев изскочи от втора позиция и засече топката от точката за дузпа, но я прати покрай дясната греда на Андреев в аут. Седем минути по-късно Сон получи топката в половината на Левски от Рик Джонатан и стреля от средна дистанция, но слабо и в ръцете на Андреев.

Кайо Видал проби отляво в 49-тата минута и след това комбинира с Руан Крус, който стреля силно пред наказателното поле, но и твърде високо над вратата. Само минута по-късно Майкон добре задържа топката отдясно в половината на Лудогорец и отвари пространство за Марин Петков, който центрира ниско в наказателното поле, където Александър Колев бе забравен и засече топката с левия крак и се наложи Хендрик Бонман да се намесва, макар че и ударът на нападателя не беше достатъчно силен.

В 56-тата минута Алдаир намери с хубаво подаване на десния фланг Мустафа Сангаре, който преодоля много лесно Диниш Алмейда, финтирайки го между краката, след което напредна, влезе в наказателното поле, но се позабави с решението си. Все пак, французинът съумя да върне топката за връхлитащия Алдаир, който бе непокрит. Португалският бек, обаче, също се забави много с удара си в пеналтерията, който в крайна сметка беше блокиран именно от Алмейда. Едва четири минути по-късно Лудогорец отвърна – Рик Джонатан овладя добре топката отдясно, финтира Марин Петков и влезе в наказателното поле, след което подаде на първа греда за Квадво Дуа. Швейцарският национал опита много технично изпълнение с пета, но топката премина на сантиметри от лявата греда на Андреев. Скоро след това Аслак Фон Витри шутира директно от пряк свободен удар на добра позиция, но над вратата на Пламен Андреев.

Педро Нареси намери с чудесна висока топка Сон на левия фланг в 65-тата минута и отклони топката с глава към Кайо Видал, който се откъсна зад отбраната на Левски и опита да стреля с глава. Вратарят Пламен Андреев, обаче, го изпревари и боксира кълбото, като закачи леко своя съперник, който падна на тревата. Главният съдия Георги Кабаков първоначално посочи бялата точка, но моментално след това отсъди засада на Видал, каквото имаше.

profittips-the best football tips

Георги Русев беше в основата на отлична атака за Лудогорец, състояла се в 78-мата минута, след като получи от Фон Витри по десния фланг. Родният национал размина Майкон на скорост, влезе отдясно в наказателното поле и върна за Фон Фитри, който не успя да нанесе точен удар.

ГОЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ – 1:0! Кайо Видал попари надеждите на „сините“ с късен гол. Сон проби отляво и влезе в наказателното поле, след което намери Квадво Дуа. Там Клемент Икенна не успя да са намеси, а след това швейцарският нападател комбинира с Видал, който стреля мощно от воле с десния крак, но топката разтресе лявата греда на Андреев. След това никой от играчите на Левски не игра с рикоширалата топка, която се върна при Видал и той стреля отново от дъгата пред пеналтерията, получи се рикошет в главата на Икенна и кълбото влетя във вратата на безпомощния Андреев в левия му ъгъл.

В третата минута на добавеното време Евертон Бала центрира от половината на Лудогорец към втора греда, където капитанът Вандерсон Цунами се извиси и стреля с глава, но топката премина на сантиметри от левия страничен стълб на Бонман в аут.

Стартови състави:

Лудогорец: 1. Серджио Падт – 4. Диниш Алмейда, 7. Рик Джонатан, 9. Квадво Дуа, 11. Кайо Видал, 12. Руан Крус, 15. Едвин Куртулуш, 16. Аслак Фон Витри, 17. Франсиско Сон, 18. Ивайло Чочев, 30. Педро Нареси

Резерви: 39. Хенрих Бонман /вр./, 8. Тодор Неделев, 10. Матиас Тисера, 14. Дени Групер, 19. Георги Русев, 20. Агуби Камара, 24. Оливие Вердон, 82. Иван Йорданов, 90. Спас Делев

Старши треньор: Захари Сираков

Левски: 1. Пламен Андреев – 3. Майкон, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Вандерсон Цунами (к), 8. Карлос Охене, 9. Александър Колев, 11. Джавад Ел Джемили, 12. Мустафа Сангаре, 21. Алдаир, 50. Кристиан Димитров, 88. Марин Петков

Резерви: 44. Матей Маркович /вр./, 4. Кристиан Макун, 10. Асен Митков, 16. Преслав Бачев, 17. Евертон Бала, 20. Асен Чандъров, 22. Патрик-Габриел Галчев, 30. Клемент Икенна, 97. Асими Фадига

Старши треньор: Станислав Генчев

Главен съдия: Георги Кабаков

Стадион: „Хювефарма Арена“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker