Анализи и коментариЛевски (София)ФутболЦСКА-София

Каква я свършиха? /брой 25/

Здравейте, уважаеми читатели! Дойде време отново да видим каква я свършиха двата гранда! „Сините“ гостуваха в Бистрица на ЦСКА 1948, а „армейците“ на свой ред гостуваха в „Надежда“ на Локомотив София.

Вероято това ще ви учуди, но всъщност Левски и бистришкия тим бяха почти равностойни. Те си поделиха владението на топката във всяко едно от полувремената, а дори бистричани имаха лек превес в общото владение за двубоя. Въпреки това Левски беше по-ефективния тим и оползотвори по-добре своето време с топката.

profittips-the best football tips

Ситуацията е идентична с ударите към вратата – един на всеки 6 удара на домакините попадаше в целта /3 точни от 18 общо/, а Левски се справи добре в над 50% от случаите /7 точни от 12 удара/. Забелязваше се разлика в подхода – бистришките домакини стреляха предимно извън наказателното поле, опитвайки се да изненадат защитата и вратаря по този начин, докато Левски залагаше предимно на изстрели от границите на съответната зона. И двата тима предпочитаха да атакуват посредством дълги пасове. Типичен случай на отбор, който сам побеждава себе си и не може да се сърди на някой друг за крайния резултат.

ЦСКА най-накрая успя да победи след като последния му успех за първенство беше още във втория кръг, постигнат срещу Хебър и под ръководството на Томислав Стипич. Тимът на гостите буквално помете домакините и свърши своето без особени усилия. При владение 66% на 34% активността на „железничарите“ се ограничаваше в минутите след отбелязването на втория гол и тези след като падна третия гол, но дори и тогава те не успяваха да се наложат трайно над противника си.

За да се оформи картината в завършен вид, ще споменем следните неща: 18 на 6 удара за „армейците“, но само един точен за Локомотив срещу цели 11 в очертанията за съперника им. С други думи малко над 3,5 точни удара от всеки шест опита за гостите. При домакините успеваемостта беше едва 1 от 6. Превъзходство за „червените“ в почти всеки един игрови показател /с изключение на броя изпълнени преки свободни удари, където Локомотив изпълни 5 срещу само 1 към тяхната врата.

profittips-the best football tips

Това беше за днес от нашата рубрика! До нови срещи!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker