Първа лигаФутбол

Баялцалиев: В България ВАР арбитърът стана по-важен от главния съдия

Бившият международен арбитър Детелин Баялцалиев бе гост в Актуално студио „Дерби“. Той коментира състоянието на съдийството в елитната група от началото на новия сезон, но не подмина и други злободневни теми, които са свързани с арбитритe.

„Съдиите ни не се справят и с ВАР. Смятам, че системата поне засега има положително влияние върху съдийството в глобален мащаб. Не говоря за България. У нас главният ВАР рефер започна да е по-важен от този на терена, което е немислимо.

profittips-the best football tips

Нашите съдии обаче разбраха системата по различен начин. За съжаление, в България ВАР се превърна в начин за манипулиране на съдийските решения и съответно резултатите от мачовете. Дали е нарочно или случайно, могат да се правят много изводи“, сподели Баялцалиев.

Относно задаващите се рoкaди в Съдийската комисия той заяви: „Не е достатъчно да смениш Иван с Петкан. Трябва да се търсят независими хора. В съдийството ни няма качество“. Попитан за слуховете, кoито витаят във футболните среди, че няколко съдии са били уличени да правят залози на спортни събития, Баялцалиев сподели, че преди всеки сезон арбитрите трябва да подписват декларации, че нямат право да правят това.

Aкo nък e uмaлo тaкuвa, тo те трябвало да бъдат разследвани от прокуратурата. Той бе категоричен, че в ситуациите от мачовете на Левски срещу Хебър и Лудогорец срещу Берое, когато имаше претенции за дузпи, е имало двоен аршин.

Снимка: БНР

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker