ТОПФутболЦСКА-София

Браян Кордоба е най-скъпият защитник в историята на ЦСКА

Едно от новите попълнения в ЦСКА Брая Кордоба е най-скъпият защитник на „армейците“ за цялата история на клуба. До момента „червените“ никога не бяха давали над 1 милион долара за защитник, колкото е трансферната сума наколумбиеца. Сумата може дори да достигне до 1.3 милиона долара при изплащането на определени бонуси.

Интересно е , че от сделката за Кордоба са доволни всички, защото ще приберат по няколко стотин хиляди долара. Това са сегашният му отбор Америка де Кали и юношеският му – Атлетико Насионал. До сега те притежеваха по 50 процента от правата на бранителя.

profittips-the best football tips

Дори до преди дни се смяташе, че Кордоба ще дойде на „Армията“ като преотстъпен от Америка де Кали.
В крайна сметка от ръководството на „червените“ са успяли да стигнат до споразумение за придобиването на всички права на футболиста.
Кордоба дебютира при мъжете в Атлетико де Насионал през 2019 година и до началото на 2022-а, когато е преотстъпен в Онсе Калдас. Тази година през януари подписва с Америка де Кали и бързо се налага в титулярния състав.

„Тема Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker