Левски (София)Първа лигаТОПФутболЦСКА 1948

Левски ще търси път към резултатната победа в Бистрица срещу непобедения досега ЦСКА 1948

Днес ЦСКА 1948 и Левски се срещат на стадион „Витоша“ в Бистрица в мач от 12-ия кръг на Първа Лига. Двубоят започва в 19:15 часа и ще имате възможност да го проследите заедно с TribunaSofia.bg. Главен съдия на мача е Валентин Железов.

Домакините са един от двата отбора в първенството, които все още не познават вкуса на поражението. Отборът на Валентин Илиев отложи два от мачовете си заради ангажименти в евротурнирите, а започна с три поредни равенства, след което постигна две победи. Аут за срещата е контузеният младежки национал Симеон Василев. 

Левски пристига в Бистрица като лидер в подреждането с 16 точки, спечелени след пет успеха и едно равенство в седем мача. В последния кръг „сините“ достигнаха само до 0:0 при гостуването си във Варна на Спартак, а в последните три срещи са отбелязали само един гол, което не се харесва нито на феновете, нито на треньорския щаб.

profittips-the best football tips

Станислав Генчев няма да може да използва контузените Асен Митков и Фабио Лима. В последния момент от групата отпадна и Джавад Ел Джемили, но причината не е известна. Доскоро контузеният Илиян Стефанов вече тренира с отбора, но ще се появи в игра най-рано през октомври, тъй като се възстанови от тежка травма.

„Напълно сме готови за утрешния мач. Прекъсването дойде навреме. Имахме доста работа с футболистите. Очакваме утрешния мач. Състоянието на националните състезали, тези които бяха с България е много добро.

Най-много наблегнахме върху играта в атака, върху създаването и реализирането на головете. В контролата с Ботев Враца реализирахме три гола. Надявам се това да се запази и в утрешния мач и да победим с резултатна игра.

ЦСКА 1948 е много сериозен отбор, нямат загуба до момент. Имат много добра сплав от българи и чужденци. В атака имат играчи, които могат сами да решат мача. Подхождаме много добре. Надявам се да успеем да изненадаме ЦСКА 1948“, заяви Станислав Генчев на пресконференцията си в събота.

Двата отбора ще преследват победата, но ако погледнем към статистиката, мачовете между тях завършват най-често при равен резултат – четири ремита от девет мача. ЦСКА 1948 има три победи над „сините“, докато Левски е побеждавал „червените“ едва два пъти.

Видимо „сините“ изпитват затруднения срещу днешния опонент. Побеждават в първия мач между двата тима, след което имат едва един успех в осем двубоя.

Ако погледнем само към срещите в Бистрица, ЦСКА 1948 има две победи с по 1:0, веднъж двата тима направиха голово равенство 2:2, а при първия мач между отборите на стадион „Витоша“ Левски победи с 2:0.

profittips-the best football tips

И Левски, и ЦСКА 1948 са допуснали само два гола през този сезон, но „червените“ са изиграли с два мача по-малко. „Сините“ обаче превъзхождат своя съперник по отбелязани голове.

Дали ЦСКА 1948 ще бъде отново „черна котка“ за Левски или „сините“ ще се върнат на победния път с желания резултатен футбол? Предстои да си отговорим в неделя вечер на стадиона в Бистрица!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker