Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Генчев: Искам през май стадионът да е пълен, да ни връчат титлата и във вестниците да пише „Левски успя!“

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев даде интервю пред „Спортен нюзрум“ на Бтв, където заяви, че според него ЦСКА няма да е сред конкурентите за титлата.

„Ние имахме няколко срещи с Наско Сираков и Даниел Боримиров, преди да си стиснем ръцете. Това, което научих от тях, е че те са останали впечатлени от начина, по който играеше Крумовград – дисциплината и постоянството, които сме показали. Това са фактори, които са важни за Левски, защото тук целите са високи. Говорихме доста неща, свързани с футлбола – системи на игра, начин на подготовка, начин на водене на мачовете.

profittips-the best football tips

Държа на дисциплината и взаимоотношенията в клуба на всеки един от екипа. Старая се треньорите да бъдем коректни към футболистите, защото един колектив може да намери път и спечели мач в трудна ситуация.

Футболистите се нуждаят от взаимопомощ. Невинаги те могат да поддържат високо ниво през целия сезон. Понякога целият отбор не се представя добре, но се събират заедно, казват си няколко думи и избутват отбора напред. Пример за такъв мач е вчерашният срещу Славия. Играта не беше на нивото, което искахме, но колективът и задружната игра в защита ни помогнаха да излезем победители.

Готвим се да няма такъв лош момент. Работим усилено и мислим как да надградим в следващия мач. В Левски след една грешна стъпка, се появяват критици. Това не ни притеснява. Уча се от тях. Ако загубим мач, значи нещо не сме направили, противникът е бил по-добър от нас. Не се притеснявам от критиките. Не бягам от тях и се старая да се поуча“, сподели още той.

„Титлата е напълно реалистична цел. Виждате, че към днешна дата имаме равни точки с Лудогорец, предстои ни домакински мач срещу тях. Ние сме отбор на три месеца, с нова схема на игра. През втория полусезон и след още една подготовка, убеден съм, че ще играем още по-добре, ще надградим физически и тактически.

Според него Лудогорец, ЦСКА 1948, Ботев Пловдив и Черно море ще са основните конкуренти на левскарите за първото място.

„Не смятам че отбор, записал от първите си 6 мача 5 загуби, може да се пребори за титлата“, коментираГенчев.

„Всеки мач може да е лесен, може и да е труден. Всичко зависи от нас. Както програмата изглежда трудна, така и може да се окаже лесна. Радвам се повече на мачове срещу водещите отбори, които искат да се надиграват. Тогава съм много по-спокоен за представянето на отбора“, каза още той.

За психолозите в отбора на Левски, Генчев сподели: Аз съм работил с тях в Лудогорец. Знам какви резултати сме постигали и колко са ми помогнали в конкретни ситуации. Психологията е част от треньорската работа. Невинаги мога да разбера какви проблеми имат футболистите и тук идва работата да психолога да ме насочи как е по-правилно да подхождам към тях.

Един се нуждае да бъда по-строг, друг – от повече индивидуални разговори, трети – да го критикувам пред отбора или насаме. Само един специалист може да ги разбере тези детайли толкова бързо, с което да ми помогне на мен като треньор и на отбора“, сподели Генчев.

profittips-the best football tips

„За радост, в нашия отбор има много футболисти за пример. Сериозни момчета, които от първия ден подходиха като истински професионалисти и прегърнаха нашата идея как трябва да изглежда отборът, как трябва да се тренира, как трябва да се играе. Със съвсем малки изключения, не сме имали дисциплинарни проблеми. Не бих искал да отличавам някого. Всички футболисти на Левски се влагат.“

„Имах удоволствието да водя Лудогорец в 16 мача от груповата фаза на Лига Европа. Безценен опит, който не може да се научи от нито една книга. Трябва да се преживее, изправих се срещу изключително силни треньори, научих от тях различни прийоми. И опита и самочувствието го използваме и в следващите си отбори.

Футболистите трябва да имат респект към треньора и да го гледат право в очите, когато им говори. Те гледат по съвсем различен начин, когато идваш от по-нискоразряден отбор. Затова вярвам, че престоят ми в Лудогорец е полезен за бъдещата ми работа“, заяви Станислав Генчев.

„Всеки фен на Левски би искал модерно съоръжение, на което да изпитва удоволствие, че присъства, не само заради играта на отбора. Най-важно е да се оправи инфраструктурата в България. Да има добри условия за работа – тренировъчна база и хубави стадиони“, допълни той.

А какво би искал да пишат медиите за отбора му през май 2025 г.? – „Първо искам да стадионът да е пълен, да ни връчват титлата тук и във вестниците на следващия ден да пише „Левски успя!“, завърши старши треньор на Левски.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker