Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Левски е намерил строител на стадион „Георги Аспарухов“, ще има ново разположение?

От Левски са избрали чужда компания, която ще им построи нов и модерен стадион, съобщава „Мач Телеграф“. Според запознати „сините“ са се спрели на компанията SportFive, която от години се опитва да стъпи на този пазар у нас.

Първо чужденците се бяха насочили към Славия и уж всичко между двете страни беше договорено, но в крайна сметка това не се случи. По-късно от SportFive се бяха насочили и към ЦСКА. И дори направиха презентация на стадион „Българска армия“ през 2022 година, но „червените“ решиха да работят по друг проект, а в крайна сметка и заложиха на родна компания, която ще им построи нов дом – „Българска армия“.

profittips-the best football tips

На „Герена“ обаче са решили да заложат на изпитано име в бранша, което имат опит в изграждането на подобен тип съоръжения, както и за тяхното управление в бъдещето. Изпълнителният директор на „сините“ Даниел Боримиров и Христо Йовов, който е член на УС, пътуваха до чужбина и имаха среща с различни компании, които са изграждали стадиони не само в Западна Европа, но и в Източна. Окончателните разговори обаче са водени от Наско Сираков. Смята се, че всичко между двете страни е договорено и изпипано в детайли, за да не може Левски да бъде ощетен с нищо.

Сега остава единствено „сините“ да получат правото на строеж от Общината и да кандидатстват за помощ от държавата по програмата, която бе обявена за обновяването на съоръженията у нас.

Новият дом на „сините“, който ще се издигне на неговото място, ще има и ново разположение. Централната му трибуна ще бъде успоредна на бул. „Ген. Владимир Вазов“. Така Сектор Б ще бъде разположен за запад, В – на юг, а Г – на изток.

Чуждестранната строителна фирма са изчислили, че така ще се отвори далеч повече място за помощните съоръжения, които ще ползват „сините“.

profittips-the best football tips

„Герена“ е планиран с капацитет от 22 000 – 23 000 места (б.р. в момента те са под 20 000), а отдолу ще има и подходящи за бройката паркинги. Освен това се очаква да бъде построен сравнително бързо – за 2,5 – 3 години. Разбира се, пистата, която оцеля около част от секторите, ще изчезне напълно.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker