Първа лигаФутболЦСКА 1948

Изборите в България объркаха плановете на БПФЛ

Професионалната футболна лига (БПФЛ) ще направи всичко Възможно срещата от 13-тия кръг в елита между Лудогорец и ЦСКА 1948 да се играе на 27 октомври /неделя/, в деня на извънредните парламентарни избори. Това заяви президентът на организацията Атанас Караиванов.

По принцип в деня на изборите в страната е забранено провеждането на масови прояви, основно футболни мачове и други спортни събития. Сега не е по-различно и от Министерството на вътрешните работи (МВР) са изпратили писмо до Лигата, че в рамките на четири дни около изборите мачове не бива да има.

profittips-the best football tips

Това налага двубоите от 13-ия кръг на Първа лига да се изместят от предварително планирания график 25-28 октомври /петък – понеделник/ за средата на седмицата и така кръгът става междинен. В четвъртък, 24 октомври, Лудогорец обаче има гостуване на Андерлехт в Лига Европа.

Това прави невъзможно провеждането на два мача за шампионите в рамките на един времеви отрязък от три дни.
В следващата седмица пък предстоят мачове за Купата на страната от 1/16-финалите, както и мач с Хебър Пазарджик на 2 ноември и домакинство на Атлетик Билбао на 7 ноември в ЛЕ.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker