Първа лигаФутбол

Бивш хърватски футболист на Реал Мадрид ще бъде треньор на Лудогорец

Хърватинът Игор Йовичевич ще замени Захари Сираков на треньорския пост в Лудогорец. По информация на „Тема Спорт“ новият наставник на клуба вече е в Разград и се е разбрал с клубното ръководство за условията, при които ще застане начело на шампионите.

Снощи „орлите“ отстъпиха с 0:2 на Славия (Прага) в Лига Европа, като това води до край на временния назначение Сираков.

50-годишният наставник води със себе си и цял треньорски щаб. Кариерата му край тъч линията стартира преди десетина години и преминава през Украйна, Словения, родната му Хърватия и Саудитска Арабия, където за последно е работил – в Ал Раед.

profittips-the best football tips

Най-престижните му периоди пък несъмнено са с Динамо (Загреб) и Шахтьор (Донецк).

Любопитен факт е, че професионалната му кариера започва в дублиращия отбор на Реал (Мадрид) – Кастийя. Той играе за втория тим на „белите“ между 1991 и 1995 година, ала така и не записва минути за първия отбор. В родината му и до днес твърдят, че причина за това е клауза, според която испанците е трябвало да платят на Динамо $5 милиона, ако той запише минути за представителния тим, след като вече са го били закупили за $1 милион.

По време на престоя си в „Б“ отбора работи с Рафаел Бенитес, а също така играе с клубните легенди Раул и Гути.

Като треньор става шампион на Украйна с Шахтьор през 2023 година. Най-дълго се задържа в украинския Днипро, където работи между 2020 и 2022 година.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker