Извън БългарияФутбол

Европейски гранд отнесе солена глоба от УЕФА заради расизъм

Заради проява на расизъм УЕФА глоби Барселона и наказа клуба да не продава билети на свои привърженици за следващото си гостуване в Шампионската лига, което е на 6 ноември срещу Цървена звезда в Белград. Инцидентът е от първия мач на тима в турнира тази есен срещу Монако във Франция.

Там малка група запалянковци на „лос кулес“ издигна плакат с нацисткa символика. В случая санкциониран е надписът „Флик хайл“. На „Луи ІІ“ каталунците записаха с 1:2 първата си загуба през кампанията, след като вървят без грешка 7 от 7 в Ла Лига.

profittips-the best football tips

„Комисията за контрол, етика и дисциплина реши да затегне мерките, наложени от УЕФА според решението от 17 април 2024 за расистко поведение на феновете. Наказва се Барселона да не продава билети за следващото си гостуване в турнира според член 26 (3) от Правилника на УЕФА“, се казва в позиция на централата в Нион.

Финансовата санкция е в размер на 10 000 евро, като освен това отборът е наказан с още един мач условно да не продава билети, което ще е валидно в продължение на година.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker