Левски (София)ТОПФутбол

Генчев: Колкото и нескромно да звучи, много бих се радвал, ако в момента имам футболист с моите качества

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев даде обширно интервю за подкаста на „сините“ – „Гласът на Левски“. В него той засегна много актуални теми, свързани с отбора, включително и предстоящия мач с ЦСКА, който е насрочен след паузата за национални отбори.

„Със сигурност наблюдаваме какво се случва в ЦСКА, селекцията, която правят, начинът на игра, който иска новият им треньор. Следя всички отбори в България, не само тях. Не може да се готвим само за мача с Ботев или за следващите два мача, нашият план е изготвен изцяло до последния мач през зимата и знаем какво да търсим като развитие“, сподели Генчев

Прекъсването идва в подходящ момент, защото има какво да работим, за да може за мача с ЦСКА да бъдем в оптимална форма“, допълни той.  

profittips-the best football tips

„Това е първото дерби, в което аз ще бъда треньор. Дори ЦСКА да е много назад в класирането за нашите фенове и футболисти е важно да излезем като победилите, а и за всички в клуба. За нас е най-важно да излезем като победители от този мач. Аз съм спокоен, защото имаме добър отбор и имаме качествени играчи“, каза още наставникът на Левски.

В разговора пред пресаташето на клуба Ивайло Йовчев, Генчев заяви, че колкото и нескромно да звучи, иска да привлече в отбора футболист с неговите качества.

„Не мога да кажа, че виждам футболист, какъвто бях аз. Колкото и нескромно да звучи, много бих се радвал, ако в момента имам футболист с моите качества, защото в тази система на игра щях да бъда много полезен за отбора. Бях много добре подготвен физически. Изключително голям километраж въртях по време на мачовете и точно от това нещо имаме нужда в средата на терена“, заяви Генчев.

Треньорът на Левски коментира и работата с мажоритарния собственик Наско Сираков и изпълнителния директор Даниел Боримиров.

Винаги е хубаво, когато ръководителите на един отбор са хора, които са бивши футболисти – и Наско Сираков, и Даниел Боримиров са играли футбол на високо ниво. Левскари, които обичат отбора с цялото си сърце. Досега не съм имал възможност да работя при такава обстановка. Ръководителите освен, че са плътно зад мен, изцяло разбират идеите, които аз имам и ме подкрепят във всяко едно отношение. Изключително лесно работя с тях. Това е най-лесната част от работата ми – разбирането с ръководители и синхронът, който имам с тях“, подчерта Станислав Генчев.

profittips-the best football tips

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker