Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Станислав Генчев: Очаквам утре темпото на игра да е доста високо и да е над средното за България, което за нас е плюс

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев говори на традиционната си пресконференция преди мач на „сините“. В събота вечер воденият от него отбор гостува на Ботев Пловдив в дербито на единадесетия кръг на Първа Лига.

„Няма нищо ново около нас. Прави ми неприятно впечатление че доста медии се опитват да изкарват интриги и вкарват думи в устата ми. Днес ми направи впечатление, че излезе заглавие, че съм казал, че Ботев ще има една точка без мен. Аз го казах относно Ивелин Попов, че в седемте мача, в които той не е играл, имат една точка. Не съм казвал, че без мен ще имат една точка. търсят начин да си продават вестниците, да настройват хората един срещу друг“, започна Генчев.

„Винаги съм разчитал на отборната игра. Персоналното пазене не влиза в моята концепция. Разчитам на отборната игра, отборния начин на защитаване, като оставяме малко пространства, не само на Ивелин Попов, но и на всички офанзивни играчи. Ивелин Попов ги захранва, но скоростта, която има Ботев в атака, не трябва да се подценява“, сподели още треньорът на Левски.

profittips-the best football tips

„Отборът е много по-различен. Доста футболисти се промениха. Треньорът доста време работи с тях, което е много важно. Много по-добър е отборът в момента от мое време. Можем да се изненадаме със сигурност, но с малки детайли. Генерално не смятам, че Ботев Пловдив ще промени нещо в стила си на игра, както и ние“, коментира той следващия съперник на „сините“.

„Ако играем както срещу Арда, мисля, че ще победим, и то без проблем. Темпото беше много добро, ситуациите бяха достатчно на брой. Трябва да изчистим грешките в защита, които допуснахме, бяха малко, но една от тях беше фатална. Темпото, желанието и агресията, ако се запазят със сигурност, ще излезем победители“, допълни Генчев.

„Единствено Лима няма да попадне в групата. Започна да тренира, но само с три тренировки няма как да го използваме. Още е далеч от оптималната си форма. Карлос Охене в момента се чувства добре. 10 дни вече тренира наравно със съотборниците си. Не знам дали ще започне титуляр утре, но ще вземе участие. Ще преценим преди мача утре“, отговори наставникът на „сините“.

„Аз като станах треньор на Ботев бях изключително добре приет. Във всеки един момент феновете стояха зад мен, защото знаеха че работя усърдно. Няма причина да не бъдем приети добре, но в моята глава и съзнание е единствено как да зарадваме нашите фенове с победа. Нека не се връщаме да ровим в стари рани както се казва, че не се знае утре какво ще излезе по вестниците“, сподели той.

„Със сигурност обстановката предразполага футболистите, когато мачът е на хубав стадион, на хубав терен пред пълни терени това предразполага да се раздават повече, темпото да е високо. Очаквам утре темпото на игра да е доста високо и да е над средното за България, което за нас е плюс“, каза Генчев.

„Нищо не ми липсва. Всичко, което съм поискал от ръководството за нормалния тренировъчен процес, всичко ми беше осигурено. Това, което исках като условия, го получих.“

profittips-the best football tips

„Ще имаме приятелски мач с Хебър в паузата за националните отбори. Двубоят ще е в петък. След мача със Спартак казах, че паузата идва в добър момент, сега сме в поредица от три поредни победи, надявам се утре да станат четири, на пак идва в добър момент, защото има детайли, върху които да поработим“, добави треньорът на Левски.

„Всеки мач наблягаме на статични положения. Със сигурност утре ще се постараем да ги използваме по най-добрия начин. От нас се иска да доставяме добри топки в зоните където атакуваме“, каза още Станислав Генчев.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker