НационалиТОПФутбол

Младежите се бориха лъвски, но отстъпиха на Германия след дузпа

Младежкият национален отбор на България загуби от връстниците от Германия  с 1:2 в предпоследен двубой от квалификациите за Европейското първенство в Словакия догодина. Максимилиан Байер изведе Бундестима напред в началото на срещата, но „лъвчетата“ показаха зъби и изравниха чрез Никола Илиев, възползвайки от грешка на съперника. Трите точки за немския отбор дойдоха след точно изпълнение дузпа през второто полувреме.

Двубоят започна отлично за Германия и в 10-ата минута, след неуспешно изчистване на топката от родния национален отбор, Роко Рейтц центрира в наказателното поле на България, където намери Максимилиан Байер, който скочи най-високо и отправи силен удар с глава под напречната греда, с който матира Дамян Христов – 1:0.

Последваха силни минути за селекцията на Александър Димитров. С преса и агресия „младежите“ успяха да възстановят равенството в 37-ата минута. Марин Петков открадна топката пред наказателното поле на Бундестима, след което майсторски с настъпване я остави за Станислав Шопов. Шопов пусна напред за свободния Никола Илиев, който в наказателното поле от малък ъгъл нанесе техничен и точен удар в далечния ъгъл – 1:1.

profittips-the best football tips

В 66-ата минута домакините получиха право да изпълнят наказателен удар, след като съприкосновение на Борислав Рупанов и немски футболист, който падна на тревата и главният арбитър посочи бялата точка. Ситуацията бе преразгледана с ВАР, но съдията не промени решението си, въпреки че ситуацията бе спорна. Ник Волтемаде застана зад топката и прати Дамян Христов в другия ъгъл – 2:1.

Германия U21 остава първи в крайното класиране с актив от 25 точки, докато България U21 завършва на 3-о място с 12 точки, с девет по-малко от втория Полша.

България U21: Дамян Христов, Димитър Папазов, Атанас Чернев, Велко Йеленкович, Мартин Георгиев, Станислав Шопов, Емил Ценов, Кристиян Стоянов, Марин Петков, Борислав Рупанов, Никола Илиев

Селекционер: Александър Димитров

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker