Първа лигаФутбол

БФС гушнал малко под 50 милиона от УЕФА и ФИФА

БФС е събрал 1 803 000 лева глоби от родните футболни клубове за 2023 година, пише „Sportal.bg“. Това представлява около 8% от бюджета на централата. Увеличението на санкциите е драстично спрямо година по-рано, когато те възлизат на 1 191 000 лева.

За 2024-та тe се очаква да са още по-сериозни като цифрово изражение. Както е известно, тези суми се удържат от парите за ТѴ правата на клубовeтe, кoитo вместо 6 милиона, взимат с около 2 милиона по-малко.

profittips-the best football tips

Едни от „най-солените“ санкции са за обидно и нецензурно скандиране, които започват от 2000 лева и са с натрупване до 3 бона за повторно такова наказание в Първа лига. После пак се връщат на 2000 лева и отново – 3000. Почти всеки делегат на централата вписва тaкaва глоба след мач.

Интересното е, че въпросната санкция струва на клубовете повече от хвърлени димки и бомбички, които са опасни за здравето, докато обидите засягат само „егото“ на хората от футболния съюз. Въпреки това БФС отчита втора поредна годишна загуба в размер на 963 хиляди, последвала предходната такаава, която беше 736 хиляди лева.

Що се касае до финансиране от УЕФА и ФИФА за 2023 година то е малко под 40 милиона лева и е основно за изграждане на терени. ФИФА е отпуснала 5 060 000 лв., а УЕФА – 34 553 000 лева. Всички те успешно усвоени от централата. За следващите години парите по това перо ще са драстично по-малко.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker