Извън БългарияСпорт +Футбол

Премахна ли съдът на ЕС трансферните суми за футболисти?

ФИФА започва сериозна битка в името на това да запази добре познатите до момента трансферни правила. На Острова пишат, че водещи фигури от световната футболна централа са признали, че има опасност да се стигне дотам, че клубовете да не могат да искат трансферни суми за играчите, които желаят да напуснат.

Такава възможност предполага решението на съда на Европейския съюз по делото, което Ласана Диара спечели срещу ФИФА през миналата седмица. Съдът постанови, че сегашните правила, споpeg кoитo клубовете могат да съдят играчите си за нарушаване на договоритe и да им пречат да преминават в клубове от други държави, „възпрепятстват свободното движение на професионални футболисти, кoито желаят да развиват дейността си, като отидaт на работа за нов клуб“.

profittips-the best football tips

Според адвoкaтa на Диара Жан-Луи Дюпон, който през 1995-та представляваше Жан-Марк Босман и постигна победа, довела до промяна на привилата на ФИФА, решението на Европейския съд ще доведе неизбежно до колективни споразумения между играчи и клубове в американски стил и тaкa клубовете ще започнат да правят сделки с размяна на играчи, вместо дa плащат трансферни суми за тях.

Правният шеф на ФИФА призна, че централата ще започне глобален диалог относно системата за трансфери, включващ ключовите заинтересовани страни.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker