Първа лигаФутбол

Треньорът на Берое сравни Левски и ЦСКА с Реал Мадрид и Барселона

Треньорът на Берое Хосу Урибе даде интервю пред испанския вестник „La Nueva España“. Изданието пише, че в Стара Загора вече е популярен израза: „Добро утро, гуахе“, който се използва толкова често в Астурия. Преди няколко седмици той почти бе приел предложение да работи в Боливия, но в последния момент го замени за България и е щастлив, че е променил дестинацията.

„Сега съм по-добър треньор, отколкото мях тогава. Спомням си ясно един разговор, който имах с Давид Видал, когато той все още беше в Елче, а аз тренирах Херкулес. Той ми каза: „Когато не знаех нищо за треньорството, всички ме искаха в Примера дивисион, а сега, когато знам, никой не ме иска“. Е, това е всичко. Грехът ми може би беше, че постигнах толкова много на толкова млада възраст, което ме накара да видя много неща“, разказа Урибе за престоя си в Хетафе.

profittips-the best football tips

Треньорът живее в хотел в непосредствена близост до стадион „Берое“. „Живея тук с голяма част от треньорския щаб. Чувствам се супер комфортно. Берое и Спортинг имаха златен период преди години, когато играха в Европа и прекараха много сезони в елита. Стадионът дори има същия прякор като „Ел Молинон“ – Храма. В нашия отбор по-голямата част говорят испански. Имаме шестима испанци, осем аржентинци, двама уругвайци, двама португалци, двама бразилци и осем българи“, коментира новият треньор на „заралии“.

„Вече е по-лесно да се тренира. Имам много помощници. Преди трябваше да решавам всичко сам. За мен е важно да общувам с тях, да съм близо. Паузата за международни мачове ни помогна много да се развием“, продължава наставникът , който дебютира с победа срещу Спартак Варна.

„Първите осем отбора в редовния сезон след това ще играят за титлата и европейските места. Последните осем обаче отиват в плейофите за изпадане. Нашата цел е да влезем в топ 8 и да мечтаем. Гостуването на Левски ще бъде трудно предизвикателство, защото този отбор и ЦСКА са това, което са Реал Мадрид и Барселона за Испания. И да не забравяме Лудогорец, който спечели титлата през последните години“, каза още той.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker