Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Генчев: Бих дал червен картон на Купър и след това дузпа за ЦСКА

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев говори на традиционната си пресконференция преди мач на „сините“ домакинството на Берое на стадион „Георги Аспарухов“ на 25 октомври (петък) от 19:00 в мач от 13-ия кръг на Първа Лига.

Генчев призна, че би отсъдил дузпа за ЦСКА в ситуацията, в която Аарон Исека повален от Матей Маркович, но заяви, че преди това е трябвало да има директен червен картон за Лиъм Купър в ситуацията, в която капитанът на „армейците“ застъпи опасно Мустафа Сангаре, който излизаше на чиста позиция.

„Щях да дам червен картон на Лиъм Купър в първата ситуация с Мустафа Сангаре, след това бих отсъдил и дузпа за ЦСКА“, заяви Станислав Генчев.

profittips-the best football tips

„Още от първия ден казах на футболистите, че ни очаква труден двубой срещу много добре организиран отбор, който е спечелил почти всичките си гостувания и играе силно и агресивно в гостуванията си. Най-малкото подценяване на Берое ще ни изиграе лоша шега. Три точки се дават за победи и срещу ЦСКА, и срещу Берое“, заяви Станислав Генчев.

„Вкъщи и стените помагат. Домакинските мачове са много важни за нас, защото играем пред многобройна публика. Надявам се утре да зарадваме нашите привърженици с добра игра и победа“, каза още той.

„Асен Митков има неприятна контузия, която ще го извади за повече от месец от игра. Карлос Охене започна тренировки вчера, ще го преценим. Кристиан Макун е под въпрос, Келиан ван дер Каап тренира, но при него проблемът ще се реши с оперативна намеса. Евертон Бала не е тренирал до сега с отбора, той остава под голяма въпросителна“, заяви Станислав Генчев.

„Трябва да покажем срещу Берое креативност в атака и повече успеваемост при завършващия удар. Отборът на Берое е много добре групиран в защита“, коментира наставникът на Левски.

„БФС трябва да отговорят какво нередно са видели. От много време е нямало дерби, което е преминало по толкова благоприятен начин. Феновете се държаха така, както трябва да бъде. Може да е имало хвърляне на запалки или бутилки вода, за което клубовете трябва да бъдат глобявани. Ние обаче не можем да контролираме какво да скандират нашите фенове. Подкрепям позицията на клуба и трябва да се вземат мерки в това отношение. Това са грешни пари, не трябва да бъдем глобявани за такива неща“, заяви Генчев.

„Не е приятно за нито един футболист. Асен Митков имаше контузия по време на предсезонната подготовка, след това я повтори. Той е млад и неопитен и не знае кога да си спести усилия. Асен Митков е почувствал болка, когато бе в добро състояние, влиза да тренира с болка, не ни казва и затова се получават така нещата“, коментира той.

„Не смятам, че санкциите от БФС помагат с възпитателен ефект, а напротив, усложнява ситуацията на клубовете“, заяви Генчев.

profittips-the best football tips

„Не сме получавали оферта за Мустафа Сангаре. В момента в клуба не е постъпвала нито една оферта за наш футболист“, разкри Станислав Генчев.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker