ЦСКА-София

Весела Лечева: ЦСКА ще има нов стадион, надявам се и Левски да намери устойчив модел за развитие

Весела Лечева коментира темата за стадиона на „ЦСКА“, както и бъдещето на стадиона на „Левски“. Тя се спря и на други въпроси като спортните съоръжения във Витоша, сигналитеза конфликт на интереси срещу нея, както и ситуацията във федерацията по вдигане на тежести.

Ета какво каза тя за стадиона на ЦСКА:

„За новия стадион на ЦСКА бяха направени всички необходими стъпки – създаване на дружество, на идеен проект за съоръжението, така че очаквам в кратки срокове и останалите институции да свършат своята работа, за да имаме и първа копка“.

„Имаме устав на дружеството, който не позволява държавата да има по-малко от 50 процента, независимо дали вноската на другия съучредител, която прави посредством строителството, надхвърля сумата на апортната вноска“.

Министърът на спорта коментира ситуацията със стадиона на сините по следния начин: „Надявам се и „Левски“ да намери устойчив модел за развитието на клуба, който да даде възможност да бъде направен привлекателен и модерен стадион, който да радва феновете. Въпросът е дали футболният клуб има желание и възможност в момента да реализира една такава концесия. Няма заявено ново намерение“, съобщи министърът на младежта и спорта.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker