Други отбориИзвън България

ГЛЕДАЙ: Футболист с български корени попречи на Ливърпул да победи

Нападателят Лукас Петков отбеляза гол и подаде за още две попадения при равенството 4:4 на Ливърпул и Гройтер Фюрт. Двата отбора сътвориха зрелищно реми на стадиона във Филинген, където се изсипа проливен дъжд и началото на двубоя се забави с 15 минути.

Първата част на полувремето завърши при резултат 1:0 за „мърсисайдци“ с гол на Луис Диас.

През второто полувреме обаче започнаха да валят голове, само две минути трябваха на германския отбор за да възобнови равенството в мача. Дарвин Нунес вкара два гола и направи резултата 3:1 за отбора от „Анфийлд“, след което в игра влезе българската следа в този мач – Лукас Петков.

profittips-the best football tips

Той се появи в игра в 64-ата минута на мястото на Тим Лимперле, като само три минути трябваха на Петков за да открие головата си сметка в мача. 22-годишният футболист вкара много красиво изпъление от малък ъгъл за 2:3.

В 74-ата минута Арминдо Зийб изравни след пас на Петков и много добра атака от дясното крило.

В 77-ата минута отново Петков и Сиб комбинираха, а последният изведе германците за първи път напред в резултата след удар от границата на наказателното поле.

Ливърпул успя да изравни чрез Мохамед Салах преди края на редовното време и двубоя завърши 4:4.

Родителите на Лукас Петков са български емигранти от Хасковско. Неговият дядо Слави Петков е напуснал страната и се установил в Западна Германия. Българската централа прави всичко по силите си да уреди документите му за да бъде на разположение на националните отбори на България, след като Mладен Kръстаич го е одобрил.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker