Анализи и коментариЛевски (София)ТОПФутбол

Плашеща статистика: Левски не е елиминирал два противника от 13 години насам

След двата двубоя на Левски с Шкупи фенове и футболни деятели са ентусиазирани и очакват сходно представяне и срещу Апоел Беер Шева. Това е възможно да се случи, но статистиката не говори в полза на подобен развой.

От 13 години насам Левски не е съумявал да елиминира два противника в рамките на един и същ сезон в ЕКТ. Последният подобен успех е през сезон 2010/2011. Оттогава тимът има 4 сезона, в които не е участвал в турнирите, а през останалите сезони най-доброто, до което са достигали „сините“, е било елиминирането на един противник в Европа.

profittips-the best football tips

Срещу тях се изправя тим, който от сезон 2015/2016 насам е редовен участник в Евротурнирите. През този период Апоел има три участия в груповата фаза на Лига Европа, а през миналия сезон – групова фаза на Лигата на конференциите.

Статистиките не са вечни, но дали „сините“ ще успеят да счупят каръка, предстои да видим в двата двубоя с израелците. Първият от тях е още тази вечер!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker