Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Левски се събужда след сладките европейски сънища с двубой срещу Хебър

Тази вечер от 21:30 в двубой от осмия кръг на efbet Лига един срещу друг ще се изправят Левски и Хебър. Домакинът в този двубой е с два мача по-малко заради отложените двубои покрай участието му в Евротурнирите и към момента изостава на 2 точки от госта си.

Тимът на Левски тъкмо изживя своята европейска приказка макар и краят да не беше най-добрият възможен. Столичани отстраниха двама съперника, но се спънаха в последния и това им коства евентуално влизане в групите на Лигата на конференциите. За първенство момчетата на Николай Костов имат 3 победи и 2 загуби. Последният към момента двубой на Левски в efbet Лига беше спечелен леко на магия с 1:0, а голът отбеляза юноша на клуба в последните минути на срещата.

profittips-the best football tips

Тимът на Хебър пък сякаш намери спасение в лицето на Любо Пенев. През миналия сезон легендата на родния футбол успя да ги закрепи, а през настоящия отборът има нелошия за тим като пазарджишкия актив от 3 победи, 2 равни и едва 2 загуби. Последната засега среща за първенство за тима на Хебър беше головото зрелище срещу Локомотив (Пловдив), завършило 3:4 в полза на пловдивани.

И двата тима напоследък не се славят с резултатните двубои, така че няма да е неочаквано двубоят да завърши с по-малко от 3 попадения. Последното домакинско поражение на Левски беше още в първия кръг, докато Хебър загубиха като гост една идея по-скоро – във втори кръг на настоящия сезон.

Двубоите помежду им показват явна доминация на домакините от София. В исторически план Хебър има едва 2 победи и 1 равенство срещу съперникът си тази вечер, но победите са още от далечния сезон 1989/1990. Оттогава най-доброто, с което са си тръгвали пазарджиклии от мач с Левски е равен резултат, но и той е дошъл през далечната вече 1992-ра година. В последните 4 двубоя с Левски Хебър е инкасирал смущаващата бройка от 11 гола и е отбелязал едва един.

profittips-the best football tips

Макар нещата да изглеждат предсказуеми, не бива да подценяваме и възможните психологически последствия за домакините от отпадането в Евротурнирите, които да повлияят някак на резултата. Едно е сигурно – двубоят ще си заслужава гледането макар и съперник на „сините“ да не е Айнтрахт Франкфурт!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker