НационалиТОПФутбол

Треньорът на младежите: Двамата ми централни защитници не се познават

Селекционерът на България U21 Александър Димитров сподели своето мнение след победата с 1:0 срещу Израел в квалификация за Евро 2025. Специалистът, който празнуваше и рожден ден, заяви, че отборът стои далеч от критиките и е свикнал с тях. Той призова българското общество да бъде по-подкрепящо към националните отбори. Рожденикът Димитров говори и за проблемите в тима в сработването.  

„Седим далеч от критиките, свикнахме с тях. Нашето общество е прекалено критично. Искам да помоля хората да са по-положителни към българския футбол и националните отбори. Няма кой знае колко играчи. Всеки има нужда от подкрепа. Надявам се хората наистина да се зарадват от този успех. Израелският футбол търпи много голямо развитие. Загубиха полуфинал на Европейското до 21 години. Това е една победа срещу изключително стойностен отбор и благодаря на момчетата“, започна Димитров.

profittips-the best football tips

„С равенството започваме да злоупотребяваме. Тези състезатели за пръв път се събират. Двамата ми централни защитници не се познават. Сложих ги в една стая, за да могат да си говорят. В Естония имаше проблеми. В защитата четиримата никога не са играли заедно. Този се качва, друг слиза. Като асансьор сме. Равенството е минало, няма връщане. Радвам се, че започнахме с 4 точки квалификациите и се надявам на положително отношение към футбола“, продължи той.

„Благодарих и след мача на Естония, на Младен Кръстаич и Георги Иванов. Ако си разполагаме с всички футболисти, нашият отбор ще израства. Ще имаме някакви успехи и те ще се пренесат в мъжкия национален отбор. Най-вече благодаря на момчетата за духа, за тактическата дисциплина и грамотност, по които изиграха мача. Един приятел ми каза дано ми направят подарък, а да не са ми купили риза. Биха и сега ще видим какво са ми купили за подарък“, каза Александър Димитров.

„Трябва да играем много умно. Косово е изключително тежък противник. За Германия какво да говорим. Германия си е Германия. Надявам се седмиците до следващия лагер да се използват ползотворно. Не мога да се оплача от разбирателството ми в клубовете. Искаме още по-добри да станат тези момчета, за да ги подготвим за мъжкия отбор“, каза още той.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker