НационалиСлавияТОПФутбол

Александър Димитров се извини на Славия

Старши треньорът на младежкия тим на България – Александър Димитров, бе специален гост в предаването „Домът на футбола”. Наставникът говори за обстановката в тима на „лъвчетата” след страхотната победа над Израел в европейска квалификация. Във вторник България се наложи с 1:0 на стадион „Александър Шаламанов”.

„Постигнахме изключителна победа над Израел, която би ни дала увереност, би и дала самочувствие, но дотам докъдето има една тънка граница при нас българите – не трябва да се главозамайваме и да летим във въздуха. Най-доброто за нас, е че победата бе постигната с добра игра срещу стойностен противник. Победата обаче е в миналото и трябва да я забравим. Няма да има стойност тази победа, ако не покажем тази игра и не постигнем резултати, защото при нас се играе само и единствено за резултати, срещу Косово и Германия”, коментира Димитров.

profittips-the best football tips

‘На първо място, този отбор в момента, колкото парадоксално и жалко да звучи, въпреки че изиграхме осем контролни срещи, по една или друга причина имаме петима нови човека. Тези, които започнаха в мачовете с Естония и Израел, почти не са участвали в подготовката за тази квалификация. Мотивирани, уверени момчета, тези които „слязоха” от мъжкия национален отбор дадоха увереност на тези, които останаха. Изключителни професионалисти и много, много леко се работи с тях. За да добър футболисти не е нужно да имаш само спортно-технически качества, а трябва да си и добър човек”, каза още той.

Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол на България – Александър Димитров, разясни как ще бъдат платени щетите, които бяха нанесени в съблекалнята на стадион „Александър Шаламанов“. „За да си добър футболист не са нужни само спортно-технически качества. Трябва да си и добър човек. Националният отбор е огледалото на една държава и трябва да си пример. Тук искам да се извиня на домакините от Славия. Нашата радост беше бурна. Има проблеми по съблекалнята на Славия. Ние събираме глоби, с които ще покрием щетите, но стига всичко да е честно, а не да правим основен ремонт на съблекалнята. Все пак, който чупи – купи. Средствата от подобни глоби са били давани с благородна цел на различни организации, но този път ще отидат по друго направление. Имахме нужда от победа и от такава радост. Тези пари винаги ги даваме за благотворителност, но този път ще са за ремонт“, добави Димитров.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker