Първа лигаСлавияТОПФутбол

Иван Колев ще бъде треньор на Славия

Славия се раздели с треньора си Хосе Мария Бакеро, потвърдиха от клуба във вторник. На негово място е назначен Иван Колев, съобщи за БНР президентът на „белите“ Венцеслав Стефанов. Бившият футболист на Барселона и испанския национален отбор беше начело на столичани в само осем мача, записвайки едва една победа и едно равенство и допускайки шест поражения. В края на миналата седмица Славия загуби с 1:2 у дома срещу Локомотив (София), което се оказа и последния мач на Бакеро в най-стария столичен клуб.

„Колев не е непознато име за Славия, бързо ще навлезе в работата. Заедно с Хосе Мария си тръгва и синът му Йон Бакеро. Искам да кажа, че всичко при раздялата ни с Бакеро мина много приятелски, за никакви неустойки не е ставало дума. Той е голямо име във футбола и много добър човек. Просто не се получи. И синът му Йон Бакеро си тръгва с него. В последния мач публиката ни се държа лошо, а той не е свикнал на подобно отношение, уважаваме това  желание на испанския футболист“, обясни Стефанов.

profittips-the best football tips

Това ще бъде втори престой за Колев на стадион „Александър Шаламанов“. В първия си период начело на „белите“ през 2014 и 2015г. опитният треньор постигна 15 победи, 9 равенства и 17 загуби в общо 41 шампионатни мача. Впечатление правят трите последователни успеха срещу Левски в рамките на 4 месеца. Той бе основоположник на идеята за налагане на млади футболисти, като под негово ръководство първи стъпки във футбола направиха близнаците Петко и Андреа Христови и Янис Карабельов.

Иван Колев, който за последно работи на Малдивите, ще бъде представен официално пред медиите на 21 септември (четвъртък) от 11:30 часа на стадион „Александър Шаламанов“. Негов помощник ще бъде Ангел Славков.

Снимка: Официална страница на ПФК Славия София

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker