Левски (София)

Пламен Андреев ще изиграе своя мач №60 за Левски

Вратарят на Левски Пламен Андреев е пред своя мач №60 във всички турнири за тима. 18-годишният страж успя да измести опитния си колега Николай Михайлов и се превърна в твърд титуляр под рамката още в началото на миналия сезон, което му донесе повиквателна и за мъжкия национален отбор.

През тази кампания той стана дебютантът под рамката на Левски в Европа, опазил най-дълго суха мрежа. За първи път той се появи в мач на континенталната сцена при гостуването на Шкупи този сезон, спечелено с 2:0. В реванша от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите сините се наложиха с 1:0. Серията на Андреев продължи и в гостуването на Апоел Беер Шева, където след края на мача на таблото светеше резултат 0:0. Още в 18-ата минута на сблъсъка с израелците на „Герена“ Андреев постави рекорда, а двубоят завърши с успех за сините с 2:1, като вратарят допусна гол в 79-ата минута, вкаран от Йоан Стоянов. 18-годишният страж записа вчечатляващите 20 сухи мрежи през миналата кампания. През тази пропусна само една среща, след като бе дадена почивка заради ангажименти в младежкия национален отбор, и не взе участие при успеха с 2:0 над Пирин.

profittips-the best football tips

Дебютът на Андреев с екипа на Левски е на 23-ти май 2021г., когато се появява на стадион ‘Тича“ във Варна за последните десетина минути от двубоя, на мястото на Николай Михайлов. Мачът с Черно море е последен за сезона и е без значение за крайното класиране, което донякъде обяснява смяната. Непълнолетният Андреев влиза в игра, заедно с ветерана Валери Божинов, който със своя гол малко носи победата на „сините“ с 2:1. Треньорът, който първи му дава шанс в мъжкия футбол, е любимецът на синята публика Живко Миланов.

Пламен Андреев получава шанс да започне като титуляр за Левски още в началото на новото първенство – домакинството на Славия на 24-ти юли. След този мач обаче Николай Михайлов се завръща под рамката на вратата и остава първи избор в голяма част от сезон 2021/2022г. Под ръководството на Станимир Стоилов, младият вратар получава шанс за изява предимно в мачовете за Купата на България, което се оказва съдбоносно за него. Той става част от паметен миг от историята на клуба, тъй като с негова помощ Левски успя да завоюва първи трофей от близо тринадесет години насам. „Сините“ отстраняват хегемона Лудогорец в два мача на полуфиналите, а на 15-ти май 2022г, побеждава и ЦСКА-София, за да достигнат до златните медали. Андреев пази и в трите решителни срещи.

Младият страж се затвърждава като първи избор под рамката след злощастното отпадане от Хамрун Спартанс, когато поради незадоволително представяне конкурентът му Михайлов е закотвен на пейката. С всеки изминал мач Андреев продължава да израства като вратар, вдъхвайки увереност и стабилност в отбраната на Левски.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker