Първа лигаСлавияТОПФутбол

Ще успее ли Славия да извади от релси устремения Локомотив Пловдив?

С нов треньор и нови надежди отборът на Славия гостува на лидера във временното класиране Локомотив Пловдив. Мачът на „Лаута“ е днес от 17:30ч. Това ще е и повторният дебют на новия наставник на „белите“ Иван Колев. Тази седмица той замени на поста испанската легенда Хосе Мария Бакеро. Бившият съотборник на Стоичков определено разочарова привържениците и остави най-стария столичен клуб на дъното в подреждането с едва четири спечелени точки и пет последователни загуби. Сега на ход е Колев, за когото обстановката в „Овча Купел“ не е непозната. Той е водил отбора през 2014 и 2015г., но още при първото си предизвикателство днес, начело на Славия, ще срещне един отбор в изключителна форма.

Локомотив Пловдив разцъфтя от началото на сезона и записа осем поредни победи под ръководството на Александър Томаш. „Смърфовете“ са първи и при победа могат да увеличат преднината си на четири точки от втория Черно Море, който завърши наравно с ЦСКА 1948. Със сигурност този мач със Славия е в графа „задължителни“, тъй като за пловдивските „железничари“ предстоят още по-тежки двубои с три от отборите в челото – Лудогорец, ЦСКА-София и „моряците“. Треньорът на домакините няма да може да разчита на защитника Калоян Костов. Младокът се оказа със скъсана кръстна връзка след мача с Хебър Пазарджик, а това беше установено чак месец след срещата. Готови за днешния двубой ще са Ангел Лясков и Христо Иванов. Първият се контузи на загрявката при гостуването на Етър, а вторият напусна с травма преди почивката. 

profittips-the best football tips

При представянето си в четвъртък, Иван Колев сподели, че на първо време ще промени тактическата постройка. В седем от осемте си мача до момента, Славия на Бакеро и играеше с трима централни защитници и двама халф-бека. Днес очакванията са за система 4-2-3-1. Аут за мача е контузеният Виктор Генев, който получи сериозен удар в главата и напусна принудително терена в столичното дерби с Локомотив София. След треньорската рокада, нападателят Йон Бакеро и ръководството на Славия се разбраха да разтрогнат договора си по взаимно съгласие. Твърде вероятно е новият старши треньор да реши да започне мача без типичен централен нападател и вместо това да засили халфовата линия. Един от най-опасните футболисти в състава – Тони Тасев ще се завърне сред титулярите. Крилото лекуваше контузия, която му попречи да бъде пълноценен в тренировки и мачове досега.

Локомотив Пловдив е с най-резултатното нападение до момента. „Смърфовете“ са отбелязали 22 гола в девет мача, а днешният им съперник е с най-слабата отбрана, допускайки 18 гола в осем срещи. „Черно-белите“ вече са само на един успех от изравняване на най-дългата победна серия в историята си. Тя е от девет мача и е записана в рамките на две първенства преди близо двадесет години – в края на сезон 2002/03 и началото на шампионския 2003/04. При загуба днес, „белите“ ше изравнят антирекорд от 2014г. – шест поредни загуби. Интересното в негативната статистика е, че тогава именно Иван Колев започва да води Славия и прекъсва серията. Наставникът обаче започва първия си период на ‘Овча Купел’ с две загуби, след което успява да закрепи отбора и да спре пропадането.

В исторически план мачът между столичани и пловдивчани почти винаги е бил с непредсказуем завършек, като не рядко се случва тимът в по-лошо състояние да спечели. Ще видим ли аналогична ситуация днес? Ще успеят ли „белите“ с новия старши треньор да спрат лошата поредица от загуби, заедно с устремения първенец Локомотив Пловдив? Въпрос на време е да разберем.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker