Анализи и коментариПърва лигаСлавияФутбол

Славия затрудни лидера Локомотив, но загуби в повторния дебют на Иван Колев

Славия загуби за шести пореден път в първенството в първия мач на новия наставник Иван Колев. ‘Белите“ допуснаха поражение в гостуването на лидера в класирането – Локомотив Пловдив и по този начин остава на дъното на Първа лига със спечелени четири точки. Пловдивските „железничари“ записаха девети пореден успех в шампионата и дръпнаха с четири точки пред втория Черно Море.

Домакините бяха по-активният отбор, създадеоха повече ситуации за гол и заслужено грабнаха трите точки. Успехът дойде трудно през второто полувреме, а в герой за „черно-белите“ се превърна резервата Алфа Конте. Крилото на Локо вкара и двете попадения в рамките на три минути – 69-тата и 72-рата и така реши изхода на срещата. До този момент Славия се представяше солидно, като дори на няколко пъти застраши вратата на Динко Хоркаш. Отборът на Иван Колев се защитаваше умело, допускайки само няколко ситуации за гол, и разчиташе предимно на контраатаки.

profittips-the best football tips

Локомотив Пловдив записа за първи път серия от девет поредни победи в първенството. За Славия шестата последователна загуба е изравнен антирекорд. В историята на клуба има само две сходни негативни поредици, като в края на последната през септември на 2014г, по ирония на съдбата, започва първият престой на Иван Колев. Тогава треньорът тръгва с две загуби и записва победа чак в третия си мач, начело на „белите“.

В следващия междинен кръг предстои най-старото столично дерби за Славия. Те приемат Левски на стадион ‘Александър Шаламанов“ в сряда вечер. На отбора на Локомотив Пловдив също предстои сериозно предизвикателство – мач срещу шампиона Лудогорец, който донякъде ще може да отговори на въпроса докъде се простират амбициите на възпитаниците на Александър Томаш.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker