Левски (София)Първа лигаСлавияТОП

Ще бъде ли Славия отново препъникамък за Левски?

Славия приема Левски в мач от единадесети кръг на Първа лига. Най-старото столично дерби е днес на стадион „Александър Шаламанов“ от 18:00 часа.

Двата отбора влизат в мача от коренно различни позиции. Единият отбор се намира в подножието на върха, а другият е закотвен на дъното. „Белите“ са в серия от шест поредни загуби. Тимът се раздели с Хосе Мария Бакеро, а новият наставник Иван Колев дебютира с поражение 0:2 от Локомотив Пловдив. Днешните домакини са събрали едва четири точки от началото на сезона, като спечелиха срещу Етър още в първия кръг, а оттогава не познават вкуса на успеха. Белите записаха и равенство срещу ЦСКА-София на стадион „Българска армия“, като това до момента се оказва най-силният им изигран двубой. Въпреки лошата серия, отборът на Славия не е обречен срещу Левски и е способен да затрудни максимално своя вековен съперник днес.

profittips-the best football tips

В същото време Левски заема трето място във временното класиране. „Сините“ спечелиха четири от последните си пет мача в efbet Лига, а в един завършиха наравно. В последния кръг възпитаниците на Николай Костов се измъчиха и спечелиха трудно с 1:0 срещу Етър у дома. На „Герена“ са амбицирани да продължат победната си серия, предвид факта, че им предстоят ключови мачове с Лудогорец и ЦСКА. 

Треньорът на Славия има два основни проблема преди срещата. До последно за двубоя под въпрос ще са опитните Виктор Генев и Тони Тасев. Двамата ще преминат късен фитнес тест, за да се види дали ще могат да играят, въпреки че попаднаха в групата за двубоя. Генев получи контузия в главата в двубоя с Локомотив София преди два кръга и пропусна последния мач. Тасев от дълго време лекува трамва в крака и не успя да се включи пълноценно в досегашните мачове от сезона. 

Николай Костов има обичайната дилема кого от футболистите без паспорт на страна от Европейския съюз да остави извън групата. В последните два мача това беше Дарлан, като едва ли халфът ще отпадне от разширения състав за трети пореден път. Героят от мача с Етър Асен Митков се разболя и не тренира вчера, като ще е под въпрос за дербито. Жереми Петрис се готви наравно със своите съотборници и се очаква да попадне в групата, но не е ясно дали ще играе, тъй като продължава сагата около евентуалното му преподписване на договора.

И двамата наставници днес са участвали като треньори в най-старото столично дерби. Николай Костов печели мача си срещу Славия при първия си престой, начело на Левски, с категоричното 3:0. От своя страна Иван Колев има цели шест мача срещу „сините“ като наставник на „белите“, в които балансът е равен – три победи и три поражения. Прави впечатление, че бившият селекционер на младежкия национален отбор успява да победи Левски в три последователни мача.

Славия често се оказва препъникамък за Левски, като през изминалия сезон успя да спечели и двата мача за първенство с 2:1. Дали и днес „белите“ ще спънат вековния си съперник и ще спрат пропадането си и негативната серия, предстои да разберем. При евентуално поражение те ще запишат рекордна седма поредна загуба за първи път в своята клубна история.

Въпреки, че фаворизирането на Левски конкретно в най-старото столично дерби им е изигравало лоша шега, те играят приятен атакуващ футбол под ръковдството на Николай Костов и със сигурност имат чисто футболните аргументи да спечелят днес. „Сините“ често доминират над своя съперник, но трудно реалзират създадените ситуации. Головете, които отбелязват в края на мачовете напоследък говорят за упоритост, самочувствие и воля за победа. Предстои им серия от ключови дерби сблъсъци, които ще разкрият какъв е потенциалът на „сините“ през този шампионат.

Главен съдия на мача е Валентин Железов.  Негови асистенти ще бъдат Станимир Илков и Васил Шавов. Четвърти рефер ще е Станимир Тренчев, а за технологията ВАР ще отговаря Ивайло Стоянов.     

снимка: startphoto.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker