Левски (София)ТОП

Продуцентът на филма за Гунди разкри кога ще бъде прeмиерата

Продуцентът Иван Христов даде специално интервю в „Спортното шоу на Дарик радио“, в което говори за филма „Гунди – Легенда за любовта“, който ще излезе по кината през 2024 година. „Не бих ни нарекъл колосална марка (б.р. – с Андрей Арнаудов). Противно на очакванията на слушателите, ние живеем заедно, имаме две отделни коли. Не съм очаквал чак толкова положителна оценка, стигнало е до над 1 милион българи, и то органично, без платени публикации“, започна той.

„Трейлърът ще покаже още повече неща и на коя дата ще е премиерата. Това е филм за цяла България – за мъжете, мъжете левскари, мъжете ботевисти, мъжете, които обичат футбола и мъжете, които опитват да са горда глава на семейство, дори да не са свързани с футбола, това е филм за жените, които опитват да поддържат семействата си, колкото и да им е трудно, жените, които имат нужда от силна и изгаряща любов“, продължи продуцентът.

profittips-the best football tips

„Ужасно сме притеснени, защото нашият стремеж е да увековечим един велик български герой. Много се притесняваме и осъзнаваме колко е голяма отговорността. Това ще е нашият първи пълнометражен филм. Във филма се разказва за борбата на един мъж да бъде достоен българин, спортист, съпруг и баща едновременно. Колко е трудно това да се случи, когато трябва да си отдаден на спорта, на държавата си, когато ставаш национално богатство. Такава епоха се пресъздава с огромно уважение към материята, с огромни разходи. Повечето български творци биха акцентирали върху разходите. Трябва да имаш възможност да харчиш умно, да не подценяваш нито един кадър. Предава се със страшно много декори, реквизит, SGI – компютърната анимация и добавената реалност във филмите. Свикнали сме да ги виждаме във фантастичните филми. Пресъздава се с огромното майсторство на Димитър Димитров – режисьор, Борис Славков – оператор, Емо Бонев – сценарист, страхотните артисти, страхотните хора от костюма, с трудолюбие, талант. Не ни ли повярват хората от първата секунда къде са попаднали, не сме си свършили добре работата.“

„На първо място трябва да кажа, че филмът е по-човешки, с елементи на романтика, с всички несгоди, които имаме. Огромна е ролята на съпругата във филма и на госпожа Маркова като консултант за филма. Величка Маркова е консултант на филма. Всеки ред, всяка дума, всяко нещо, което ще видят зрителите на екрана, е получило нейното одобрение и тя е гарант за истинност. Двамата са от два различни свята. Гунди е бедно момче от покрайнините на София, Лита е богатско момиче. В началото имат изключително напрегната борба за своята любов. Младите влюбени успяват да се оженят по изключително интересен начин. Филмът ще влезе в тъмни крачки, когато се намеси комунистическата партия, Държавна сигурност, не ми се иска да издавам повече, това е едно невероятно пътешествие между час и половина и три часа, все още го работим. Ще опитаме да запознаем по-младите какво беше“, разкри още той.

„Толкова мащабен филм в България не е правен. Снимали сме над 10 дни в Пловдив футболни срещи, няколко срещу Левски – Славия, Левски – ЦСКА, Ботев – ЦСКА, националния отбор срещу Белгия. Много рядко човек снима филми с футбол, ние снимахме, той е поднесен кинаджийски. Хората в залата ще бъдат разходени по абсолютно всички кътчета на своята душевност и емоционалност. Актьорите на снимки се доближаваха до организацията на западноевропейска продукция. Мечтата ни е да направим един филм, от който хората да са емоционално докоснати и да го няма онова проклето изречение: „Като за български, не е зле“. Много ми се иска младите да видят как може целият свят да е в краката ти и да останеш добър и чист човек“, заяви Иван.

„Филмът ще излезе през 2024 година. Нашите надежди са за ранната 2024. Ако не стане, ще излезе в късната 2024. Зрителите трябва да излязат и да са щастливи. Със сина на Гунди се познаваме по-отрано, но сега повече се сближихме.“

„Филмът е игрален, пълнометражен и ще бъде пуснат по кината в цяла България. Живот и здраве след това ще има обиколки зад граница. Ако си го изтеглиш от пиратските възможности, ще спра да ти слушам радиото. Нашите бащи са аудитория за този филм, която ще влезе в кината. Мъчно ми е, че татко ми не доживя да го види. След като изтече по кината, ще може да се гледа по платените платформи, а след това и по някоя от големите телевизии“, завърши Иван Христов.

„Dsport.bg“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker